30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
3 dagen geleden geplaatst • 17x bekeken

Data steward Den Haag • Gemeente Den Haag

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.701 - € 5.372 p/m
 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Data steward
Wil jij het datagedreven werken bij de afdeling Leerling- en Onderwijszaken verder versterken? Lees snel verder!

Leerling- en Onderwijszaken is een afdeling die volop in ontwikkeling is. De afdeling gebruikt data om de kwaliteit van dienstverlening en interne processen continu te verbeteren. Ook in het informatiegestuurd werken blijven we elke dag groeien.

Wat ga je doen?
Als data steward werk je in de staf van de afdeling Leerling- en Onderwijszaken. Je bent de expert op het terrein van data management en daarmee zorg je dat we steeds beter datagedreven kunnen werken. Daarnaast leidt je projecten die de kwaliteit van de afdeling versterken. Je bent de schakel tussen de business en de informatietechnologie. Je bent ook de verbinding naar de Dienst Data Officer voor de dienst OCW en je werkt nauw samen met de afdeling Ondersteuning & Kwaliteit.

Jij richt je als data steward vooral op de kwaliteit van de data en het inzichtelijk en bruikbaar maken ervan, zodat de afdeling de juiste informatie gebruikt voor sturing en verantwoording. Dit heeft betrekking op alle aspecten van de data, van invoer en verwerking tot opslag en rapportages. Je zorgt ook voor een goede datastructuur, zoals het vastleggen van data-definities, databronnen en business afspraken. Je zorgt daarnaast voor het verder incorporeren van datagedreven werken binnen de afdeling, bijvoorbeeld door het meedenken over managementrapportages, het adviseren over kritische prestatie-indicatoren en het helpen inrichten van dashboards.

De afdeling Leerling- en Onderwijszaken werkt continu aan de verbetering van de interne processen en de dienstverlening. Dit doen we programmatisch en projectmatig. Als datasteward draag je hieraan bij door projecten te leiden die zijn gericht op de versterking van het informatiegestuurd en methodisch werken. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het project dat als doel heeft de caseload efficiënt en effectief te verdelen over de leerplichtambtenaren.

Ook buiten Leerling- en Onderwijszaken gebeurt er veel op het terrein van datagedreven werken. Je houdt goed overzicht over de ontwikkelingen die invloed hebben op onze afdeling, je haalt kennis actief op en je vertaalt deze kennis naar de uitvoering. Je neemt signalen uit de uitvoering ook mee naar organisaties met wie wij samenwerken, zoals bijvoorbeeld DUO.


Functie-eisen

Je hebt ruime ervaring met datagedreven werken in een adviserende en uitvoerende rol en je bent een ervaren projectleider. Je bent flexibel en je kunt goed functioneren in een omgeving waarin ‘werkendeweg’ doelen bereikt worden. Je neemt verantwoordelijkheid en denkt daarbij in mogelijkheden en kansen. Je bent analytisch en kunt ingewikkelde vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken bekijken.

Door je open en heldere communicatiestijl zorg je voor rust en duidelijkheid. Daarbij ben je in staat om medewerkers te enthousiasmeren en mee te nemen in de ontwikkelingen en uitdagingen waar de afdeling voor staat. Verder beschik je over:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
Competenties
Analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, initiatief, klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, resultaatgerichtheid, samenwerken, zelfstandigheid


Aanbod

Een veelzijdige functie in een dynamische omgeving met uitdagende vraagstukken. Verder bieden wij afhankelijk van je opleiding en (werk)ervaring:
 • Een salaris van minimaal €3.701,00 en maximaal €5372,00 bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een 36-urige werkweek met ruimte om compensatieverlof op te bouwen (4 uur op basis van een 36-urige werkweek);
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met eventueel een proeftijd. Daarna behoort verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht.
Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Opname in het ABP-pensioenfonds;
 • Een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • Een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze (deels) kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

Wie zijn wij?
De afdeling Leerling- en Onderwijszaken is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Het is een uitvoerende afdeling die werkt aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren van 0 tot 27 jaar. Dit doen we door te bevorderen dat kinderen deelnemen aan kwalitatief goede kinderopvang, voorschoolse educatie en onderwijs. De afdeling Leerling- en Onderwijszaken bestaat uit ruim 100 medewerkers, die zich met veel betrokkenheid inzetten voor de kinderen en jongeren in Den Haag.

Meer weten
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of deze functie kun je contact opnemen met Monica van Leeuwen, hoofd staf Leerlingzaken, op telefoonnummer 06-25 76 47 46.

Extra informatie
 • Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in. Geef eventueel in je brief aan wanneer je met verlof gaat zodat wij bij het plannen van de gesprekken hiermee rekening kunnen houden. Wanneer een geschikte kandidaat gevonden is zal de publicatie eerder gestopt worden;
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure;
 • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform: ;
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op: .
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in