Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Haag.
17 dagen geleden geplaatst • 12x bekeken

Triage Officer

Den Haag
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Rijksoverheid

Rijksoverheid
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever

Vacaturedetails

 • € 2.881 - € 4.070 p/m
 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Triage Officer
Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC)

Functieomschrijving
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaarder maken in het digitale domein. Door het snelgroeiende en veranderende cyber security domein, zet het NCSC flink in op de doorontwikkeling van de organisatie. Hiervoor zoeken wij een collega Triage Officer die ons bij het realiseren van onze missie kan helpen. Heb jij het in je om op het moment dat het er echt toe doet, samen met je collega’s tot de juiste oplossing voor een (groot) securityprobleem te komen?

Als Triage Officerdraai je mee in de 24/7 waakdienst van het Fusion Centre. Via verschillende kanalen en vanuit diverse bronnen komen er technische, niet-technische berichten en (potentiele) dreigingen bij je binnen. De diversiteit van deze informatie is erg groot. Zo kan het gaan om een e-mail, chat of andere bronnen zoals feeds van softwareleveranciers. Al deze berichten worden geanalyseerd en verwerkt in het registratiesysteem. Jij bent verantwoordelijk voor de eerste triage van alle informatie die binnenkomt. Het is aan jou om deze berichten op de juiste manier te beoordelen, classificeren, prioriteren en naar de juiste (technische) collega’s door te zetten.

Wanneer je een specifieke dreiging signaleert zorg je ervoor dat informatie goed vastgelegd wordt en de operationele informatie up-to-date is. Hierbij is een goede en heldere overdracht essentieel. Daarnaast weet je tijdig met de juiste collega’s of partners contact te leggen. Zorgvuldigheid en snelheid zijn hierbij belangrijk. Uiteraard onderhoud je ook goed contact met collega’s van andere afdelingen, net als met onze partners. In dit speelveld ben jij samen met je collega’s het middelpunt van de situatie. Zodra een bericht aanleiding geeft tot verder technisch onderzoek of het opstarten van incident respons draag je de verantwoordelijkheid over aan een securityspecialist.

De impact van je werk kan erg groot zijn. Het goed en tijdig signaleren van bepaalde informatie en deze na triage doorzetten naar de juiste persoon of partner, is van essentieel belang en kan voor een enorm verschil zorgen. Dat maakt het werk soms stressvol, maar zorgt tegelijkertijd voor een enorme kick en gevoel van voldoening. Omdat de belangen groot kunnen zijn, werken wij met vaste processen en checklists. Er zijn daarnaast verschillende methoden om te voorkomen dat er fouten kunnen worden gemaakt.

Ondanks ons serieuze werk is er genoeg ruimte voor informeel contact. Dus wanneer jij het als een uitdaging ziet om ons te helpen bij het verder professionaliseren van onze waakdienst en het leuk vindt om zo nu en dan nerfpijltjes om je oren te zien vliegen, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ondersteund met een afgeronde (ICT-)opleiding.
 • Je hebt actuele kennis van of affiniteit met de werking van het internet en computernetwerken in het algemeen en de brede context van cyber security.
 • Jij begrijpt het belang van cyber security in de samenleving.
 • Je hebt een goed ontwikkelde politiek/bestuurlijke antenne.
 • Omdat wij internationale contacten hebben is naast je Nederlands ook je Engels op goed niveau, zowel in woord als op schrift.
 • Je krijgt energie van het samenwerken met partners en bent goed in staat om in jouw dagelijkse werk de belangen van onze partners te signaleren en te borgen.
Competenties
 • Integriteit
 • Oordeelsvorming
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Zelfontwikkeling
 • Gedeeld leiderschap
 • Anticiperen
 • Voortgangscontrole
Jouw profiel
Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een hecht team bestaande uit cybersecurity professionals en houdt ervan om successen en mooie momenten met je collega’s te delen en vieren. Je bent intrinsiek nieuwsgierig en zoekt graag dingen verder uit. Je hebt een goed ontwikkeld zesde zintuig en voelt precies aan wanneer het verstandig is om met anderen af te stemmen. Je houdt van snel schakelen en denken en bent daardoor in staat om snel de juiste verbanden te leggen. Je brede algemene ontwikkeling helpt je hierbij. Je weet je informatie goed te structureren en kunt deze goed samenvatten. Je zoekt werk dat je een gevoel van voldoening geeft, waarmee je een verschil kunt maken en wat er echt toe doet! Daarentegen weet je jezelf in tijden van crisis staande te houden en heb je het in je om grote verantwoordelijkheden te kunnen dragen. Het is vooral belangrijk dat je makkelijk en snel contact legt met collega’s, in- en externe betrokkenen. Uiteindelijk help je ons graag bij het professionaliseren van ons team, daarvoor signaleer je kansen voor verbetering en initieert deze.

Aanbod

Salarisniveau: schaal 9
Maandsalaris: Min €2.881 – Max. €4.070 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het NCSC van groot belang. Om die reden maakt een veiligheidsonderzoek A onderdeel uit van het sollicitatieproces. De duur van het onderzoek zal minimaal 8 weken in beslag nemen. Meer informatie over het onderzoek kun je vinden op https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken.

Werken bij een crisisorganisatie vraagt om flexibiliteit van onze medewerkers. Via een piket- of bereikbaarheid dienst kan er in het geval van acute dreigingen en incidenten, ook buiten kantooruren een beroep op je worden gedaan.

Omdat we 24 uur per dag en 7 dagen per week actief zijn verwachten we ook van jou de bereidheid om mee te draaien in de ploegen- en piketdiensten.

Solliciteren?
Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in