Junior digitaal specialist - Den Haag

Den Haag

Politie
 • Politie
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving junior digitaal specialist

Kent de digitale wereld voor jou geen geheimen? Zet je jouw expertise graag in om de wereld een stukje veiliger te maken? Grijp dan deze kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan (complexe) rechercheonderzoeken! Er is ruimte voor een junior digitaal specialist bij het digitaal platform van Team Zeden, van de Dienst Regionale Recherche, Eenheid Den Haag.

Wat ga je doen?
Als junior digitaal specialist ondersteun je bij incidentgerichte en complexe opsporingsonderzoeken. Je onderzoekt, ontwikkelt en toetst technieken op het vakgebied, ondersteunt bij doorzoekingen in woningen en bedrijven en stelt op digitaal forensische wijze gegevens veilig uit smartphones, computers, netwerken, auto's en andere apparatuur waarin geheugen/data aanwezig is. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal tegen een verdachte en of een criminele organisatie. Je werkt met vastgestelde forensische tools, verzamelt en combineert gegevens uit diverse digitale bronnen en stelt deze beschikbaar aan het tactisch onderzoek team. Je bent intermediair tussen de digitale techniek en de recherche en je adviseert over een effectieve aanpak. Je werkt nauw samen met de andere specialisten van het digitaal platform en de specialisten van TDO. Je coacht collega-rechercheurs en begeleidt hen.

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als junior digitaal specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Je neemt initiatief tot ontwikkeltrajecten of verbeteringen en ondersteunt de implementatie van nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken.

Recherchewerk is onvoorspelbaar en vaak werk je onder grote druk met strakke deadlines. Zo moeten soms grote hoeveelheden data in korte tijd onderzocht worden.

Waar ga je werken?
Dienst Regionale Recherche (DRR) doet incidentgerichte opsporing naar ernstige delicten en verricht probleem- en themagerichte onderzoeken naar ondermijning en criminele samenwerkingsverbanden. Ook verricht zij onderzoeken naar delicten met hoge impact en op de geprioriteerde thema's zoals milieu, fraude, zeden, kinderporno, mensenhandel, cybercrime en migratiecriminaliteit. Bovendien voert de DRR toezicht en handhaving uit op de vreemdelingenwetgeving en ondersteunt de andere opsporingsteams in de eenheid met specialisme op het gebied van observatie, interceptie, forensische opsporing, financieel opsporen en digitaal opsporen.

lees meer

Functie-eisen Je hebt een passie voor ICT, techniek en het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen. Je bent creatief en samenwerken is je op het lijf geschreven. Je vindt het geen probleem om onregelmatig te werken en piketdiensten te draaien.

Voor het Team Zeden geldt dat verdachten binnen dit specifieke gebied van criminaliteit er vaak alles aan doen om hun data te beveiligen. Hierdoor is kennis en ervaring met encryptie, op zowel computers als op mobile devices gebied en het ontsleutelen van deze data gewenst. Doordat er tegenwoordig steeds meer mobile devices hiervoor gebruikt worden is kennis van data interpretatie van mobile devices een pre.

Het komt voor dat er zelf-gemaakte devices zoals spycams, of apparaten welke minder gebruikelijk zijn, gebruikt worden en belangrijke data bevatten. Je kan bij dit soort apparaten creatief en 'outside the box' denken en kent de (on)mogelijkheden van alternatieve methoden om data veilig te stellen zoals een chip-off methode. Ook heb je verstand van de netwerkmogelijkheden omtrent data opslag en ben je in staat deze veilig te stellen. Doordat social media ook veelvuldig gebruikt wordt door verdachten is het een pre als je de werking hiervan begrijpt en kunt onderzoeken. Je bent in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en te onderzoeken op relevante sporen. Deze sporen kun je analyseren en je conclusies helder formuleren/rapporteren.

Verder beschik je over:
 • een hbo-diploma op ICT-gebied, bij voorkeur in de specialisatie Technische Informatica, Software Engineering;
 • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
 • kennis van één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
 • een rijbewijs B;
 • kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • de bereidheid om opleidingen te volgen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

Interesse?
Bel of mail met Jolandi Schreuder, ICT recruiter (06 18 16 38 88, [email protected]) als je meer informatie wilt hebben.

Solliciteer uiterlijk 3 december 2021 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!