30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Den Bosch.
17 dagen geleden geplaatst • 4x bekeken

Technicus automatisering hoogspanningsnet Den Bosch • Enexis

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Enexis

Enexis
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
 • 23 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • € 2.809 - € 4.013 p/m
 • 40 uur
 • MBO niveau 3 of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • 13e maand
 • Auto v/d zaak
 • Pensioenregeling
 • Auto (B)
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Ben je geïnteresseerd in deze mooie functie? Ga er even rustig voor zitten. We begrijpen dat deze vacaturetekst aan de lange kant is maar dit komt omdat we graag duidelijk willen maken wat de functie inhoudt en wat voor een type collega wij zoeken. Intern noemen we deze rol overigens: PAC engineer. PAC staat voor Protection Automation en Control.
 
Functieomschrijving PAC Engineer
De dagelijkse werkzaamheden zijn uitdagend en afwisselend:

 • Als PAC engineer systemen ben je de schakel tussen het bedrijfsvoeringcentrum (BVC) en het elektriciteitsnet (E-net). Jij bouwt, beheert en repareert de ogen, oren en handen van het BVC voor het realiseren van schakelhandelingen in het hoogspanningsnet en levert daarmee een directe bijdrage aan het in goede banen leiden van de energietransitie.
 • Je programmeert en beheert remote terminal units (RTU) en stations automatisering (SA) systemen.
 • Je beheert toonfrequent installaties (TF-installaties) welke zorgen voor het automatisch in- en uitschakelen van openbare verlichting en kWh tariefschakeling.
 • Je maakt onderdeel uit van de uitvoering van een project en bent verantwoordelijk voor het testen van nieuwe primaire en secundaire (HoogSpannings (HS) installaties alvorens deze aan het E-net gekoppeld worden.
 • Je ondersteunt het BVC, de werkverantwoordelijke (WV) en operationeel installatieverantwoordelijke (OIV) bij de inbedrijfname van nieuwe primaire en secundaire (HS-)installaties.
 • Je ondersteunt BVC, WV en OIV door het lokaliseren en verhelpen van storingen.
 • Je test, herkent en rapporteert mogelijke factoren voor storingen aan de maintenance engineer (ME) en helpt hiermee de betrouwbaarheid van ons elektriciteitsnet hoog te houden.

 
De functie van PAC-engineer heeft een hoge mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en vrijheid. Doelen worden voor jou vastgesteld. De weg naar het doel bepaal jij in samenspraak met jouw collega's tijdens uitvoering. Daarnaast behoeft de functie van PAC-engineer een grote mate van creatief denkvermogen. Oplossingen voor storingen zijn veelal niet kant en klaar maar vergen de nodige improvisatie om tot een veilige en verantwoorde oplossing te komen. Tevens kan jouw creatief denkvermogen een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van het vakmanschap van de PAC-engineer in deze pioniersfase van de energietransitie. 
 Functie-eisen

Je bent in het bezit van een afgeronde MBO opleiding (niveau 4) of een HBO opleiding richting Elektrotechniek, Energietechniek of industriële automatisering. Je hebt interesse in, en bij voorkeur ervaring met, werken in de hoogspanning.

 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met software en PLC programma's.
 • Je hebt een basiskennis van de opbouw van IT-netwerken.
 • Kennis en ervaring met Siemens Automation software pakketten (DIGSI, SCC, PAS) is een pré.
 • Kennis en ervaring met Sprecher Automation software pakketten (SPRECON-E) is een pré.
 • Kennis en ervaring in het werken met de standaard communicatie protocollen IEC 61850 en IEC 60870-104 is een pré.

 
Je bent in het bezit van een VCA-VOL diploma, en bij voorkeur beschik je over de nodige aanwijzingen zoals; BEI BLS & BHS gecertificeerd. Als je nu niet in het bezit bent van een HS aanwijzing in domein transport, word je daar uiteraard in opgeleid. Verder heb je affiniteit en kennis van of ervaring met (elektra) midden- en hoogspanning aanleg. Verder ben je in staat om je eigen werk te organiseren en ben je flexibel en stressbestendig. Je herkent jezelf als een pro-actieve medewerker met leidinggevende kwaliteiten. Je weet feedback te geven en te ontvangen. Je bent in het bezit van rijbewijs-B en woonachtig in het verzorgingsgebied Brabant of je bent bereid te verhuizen i.v.m. de bezetting in de storingsdienst. Je draait storingsdienst in Brabant. Ivm de veiligheid is het van belang dat je goed Nederlands spreekt en schrijft.
 
PS. Ben jij nu werkzaam in de machinebouw of procesindustrie? Ook dan roepen we je van harte op om te reageren. Weet namelijk dat vanuit deze branches veel overlap aanwezig is en jouw kennis tevens van belang kan zijn binnen de hoogspanning. Ben je bijvoorbeeld bekend met Schneider Electric, Yokohama etc, deze software is vergelijkbaar met de protocollen die wij gebruiken. 


Aanbod

Ben je al enthousiast geworden? Als sociale werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij ons krijg je 24,5 vakantiedag, maar kun je in totaal nog 35,5 dag bijkopen vanuit jouw persoonlijk budget!
Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een bruto budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen.
 
Nog steeds enthousiast?
Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling. Je ontvangt ruim 350euro bovenop je basissalaris ivm storings- en wachtdiensten en koffiegeld.

 • Deze functie is ingedeeld in klasse 13, met een inschaling tussen € 2.809,- en € 4.013,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. 
 • Bij deze functie hoort een lease-auto (bedrijfsauto met enexis reclame) die je ook prive mag rijden.
 • Een 1e klas OV-kaart waar je enkel zakelijk mee mag reizen;
 • Een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken;

 
Screeningsbeleid
Ons screeningsbeleid houdt, afhankelijk van de functie, in: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van cv, identiteitspapieren en diploma's en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Het is vanwege veiligheidsrichtlijnen, noodzakelijk om vloeiend Nederlands te spreken, lezen en schrijven. Bij de werkzaamheden in deze functie kom je in aanraking met bedrijfsmiddelen die elektromagnetische velden veroorzaken. Mensen met een pacemaker hebben geen toegang tot onze HS stations en kunnen deze functie dus niet uitvoeren. Voor meer informatie kijk op:
 
Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan nu of neem voor meer informatie contact op met Erik van't Wout (Corporate Recruiter) via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel/app

Bedrijfsomschrijving

De afdeling EBS (Expertise, Bedrijfsvoering & Stations) staat garant voor een dynamische wereld en enkele grote uitdagingen. Zo hebben we een aantal grote opdrachtgevers zoals TenneT en worden de komende jaren veel windmolenparken aangesloten op ons hoogspanningsnet. Je draait mee in de eerstelijns-storingsdienst, wat betekent dat je één keer in de zes weken een storingsdienstweek hebt. De hoogspanningsstations in Brabant vormen jouw werkgebied.  Je komt in een warm bad terecht bij ons: hoge specialisatiegraad, hoog kennisniveau, een gestructureerde en leuke werksfeer met betrokken collega's. Je werkt met een grote diversiteit aan apparatuur, materialen en middelen. Je komt te werken in een team dat volop in beweging is, vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan en trots is op haar "goud": vakmanschap, saamhorigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, collegialiteit en kwaliteit boven kwantiteit. Verder vinden we het hebben van een luisterend oor belangrijk en hebben we een sfeer die zich kenmerkt door openheid, sociale veiligheid en wederzijds respect.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in