Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
11 dagen geleden geplaatst • 47x bekeken

OT Security Officer

Den Bosch
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Enexis

Enexis
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • 35 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • € 4.818 - € 6.884 p/m
 • Fulltime
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Vind jij ook dat de energievoorziening in Nederland betrouwbaar, beschikbaar én veilig moet zijn en heb je affiniteit met ICT en cybersecurity ? Dan is deze functie interessant voor jou.

We gebruiken veel digitale systemen bij het dagelijks beheer en onderhoud van de Enexis energienetwerken, denk hierbij aan SCADA, netwerkapparatuur, beveiligingsrelais en onderhoudslaptops. Deze componenten worden gezamenlijk Operationele Techniek of OT genoemd. Als OT security officer zorg je ervoor dat de digitale veiligheid van deze Enexis OT systemen op orde is. Dat houdt onder andere in dat je risicoanalyses uitvoert, mitigerende maatregelen definieert, deze laat implementeren en zorgt voor een up-to-date beeld van de voortgang van deze implementatie en daarmee de Enexis OT security risicopositie. Dat doe je uiteraard niet alleen; je werkt intensief samen met collega's bij Asset Management en de uitvoerende organisaties Operations en ICT.

Enexis heeft een Information Security Management Systeem (ISMS) ingericht voor de OT omgeving, hiermee zorgen we voor continue verbetering van het onderwerp. Samen met je collega OT security officer bij AsM ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van dit ISMS en de continue verbetering van OT security bij Enexis. Je bent als OT security officer werkzaam binnen de afdeling Asset Management (AsM) in het team dat verantwoordelijk is voor risico management en asset strategie: Regie op Systeem. Je rapporteert aan de manager Regie op Systeem (bij AsM eigenaar van het thema OT security) en legt via risk and opportunity based asset management (ROBAM) verantwoording af aan de asset owner.Functie-eisen

Je hebt een HBO of academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde, informatica, IT auditing of procesautomatisering. Je hebt 5-10 jaar relevante werkervaring in het werkveld informatiebeveiliging, bij voorkeur in de energiesector of eventueel in de financiële dienstverlening of de telecomsector.

Je bent als securityprofessional in het bezit van meerdere relevante certificaten op het gebied van informatiebeveiliging (zoals CISSP, CISM en CISA) of bent bereid die op korte termijn te halen. Je hebt kennis van en hands-on ervaring met de relevante normen binnen het werkveld, waaronder ISO 27001 en IEC 62443, ook heb je kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging.

Communicatief ben je sterk, zowel in schrift als in de dagelijkse omgang met collega's op alle niveaus binnen de Enexis organisatie. Je hebt visie en overtuigingskracht en beschikt in ruime mate over organisatiesensitiviteit. Ook weet je met jouw kennis, ervaring en verbindende kwaliteiten draagvlak te creëren in de Enexis organisatie, zo zorg je ervoor dat het onderwerp OT security ondanks alle andere werkzaamheden voldoende aandacht krijgt.

Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:  

 • De functie is ingeschaald in schaal 16. Hierbij hoort een bruto maandsalaris tussen de € 4.818,- en € 6.884,- op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen.  

 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.  
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.   
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement.  
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 

Zijn wij een match?  
We investeren graag in duurzame relaties. Om zeker te zijn van een goede match, voeren we daarom een screening uit. Deze verschilt per functie en kan bestaan uit: een assessment en het opvragen van referenties en een verklaring omtrent gedrag (VOG). Tijdens je sollicitatiegesprek vertellen we je precies waar de screening in jouw geval uit bestaat.  

Let op: vanwege onze veiligheidsvoorschriften is het bij al onze functies verplicht om Nederlands taalniveau C1 te lezen, spreken en schrijven.

Sollicitatieprocedure  

Wanneer je solliciteert ontvang je per e-mail meer informatie over hoe de procedure eruit ziet.  

Interesse? Solliciteer direct via de solliciteer-button. Vragen? Neem gerust even contact met Irene van Ballegooij.

Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in