Docent software - Breda

Breda

Avans Hogeschool
 • Avans Hogeschool
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • Fulltime
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Docent software

Jouw kennis van software deel je met zo veel enthousiasme dat studenten aan je lippen hangen. Ook doe je graag onderzoek naar nieuwe toepassingen van robottechnologie. Jij houdt van die afwisseling

Mooi werk

Elke dag ben je met je vak bezig, op veel verschillende manieren. De helft van je tijd geef je les bij de opleiding Mechatronica. Je verwerkt jouw kennis van software in inspirerende lessen en begeleidt onze toekomstige professionals bij projecten en bij stage- en afstudeerprojecten. Je bent coach, docent en vraagbaak in één, want studenten komen regelmatig bij je voor advies. Je snapt hoe studenten denken en past dat ook toe bij de werving van nieuwe studenten, praktijkgericht onderzoek en projecten.

Daarnaast doe je onderzoek binnen het lectoraat Robotisering en Sensoring bij het Expertisecentrum Technische Innovatie. Zonder commerciële druk werk je aan onderzoek gericht op nieuwe toepassingen van innovatieve technologie. De focus ligt op integratie en hergebruik van technologie, bijvoorbeeld voor robots voor de zorg, het onderwijs of de bouwsector. Het onderzoeksteam combineert verschillende disciplines om een vraagstuk op te lossen. En gebruikt ontwerpmethodologieën zoals system engineering, sensoriek en regeltechniek. Ook sociale aspecten zoals wenselijkheid, acceptatie en ethiek spelen een rol.

Vernieuwend onderwijs ontwikkelen vanuit de nieuwste technologieën en inzichten, met bijpassend onderwijsmateriaal en -methoden. Je ziet het als een geweldige kans om jouw ideeën hierover te delen met collega’s. De samenwerking met bedrijven en externe deskundigen uit jouw vakgebied maakt het extra mooi.

Jouw plek als Docent software binnen Avans

De opleiding Mechatronica binnen de Academie voor Engineering en ICT wordt jouw plek. We hebben zo’n 300 studenten, van wie 90 eerstejaars. Wat ons kenmerkt is de toegankelijkheid van docenten voor studenten en elkaar. Binnen de academie zijn zo’n 140 enthousiaste collega’ s en 2.100 studenten actief.

Daarnaast maak je deel uit van het team van 11 kennismedewerkers van het lectoraat Robotisering en Sensoring. Dit kennisteam wordt aangevuld met student-onderzoekers en werkt nauw samen met een groot aantal opleidingen van Avans, andere hogescholen, universiteiten en bedrijven. Bij de werkzaamheden in het lectoraat is een doctoraal promotietraject mogelijk.

We bieden je

Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je:

 • Een salaris van minimaal € 3.658,- tot maximaal € 5.026,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo)
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand
 • Deze functie betreft een vaste formatieplek. We starten met een aanstelling voor 1 jaar.
 • Een goede werk-/privébalans en fijne werkplekken.
 • Veel vrijheid in je baan met de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Jij past bij ons

Jij inspireert graag je collega’s en studenten met jouw kennis en positieve energie. Daarmee motiveer je ook direct je teamleden en draag je bij aan jullie onderlinge verbinding. Je hebt een ondernemende en zelfstandige houding en je hebt affiniteit met (praktijkgericht) onderzoek en innovatie. Verder heb je:

 • Een hbo- of masteropleiding in techniek/software of een vergelijkbare opleiding.
 • Een certificaat Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) of zin om dit te behalen via Avans.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • De drive om je ervaringen met robotica en object-georiënteerde programmeertalen te delen met anderen.
 • De ambitie om je affiniteit met de domeinen machine vision, embedded systems en datacommunicatie door te ontwikkelen.

Vernieuwend Avans

Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

Draag bij aan onze ambitie

Zie je een mooie rol voor jezelf in het nóg verder professionaliseren van ons onderwijs? Solliciteer dan uiterlijk maandag 1 november via de sollicitatiebutton. Vertel ons in je motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Gerard Harkema, docent Mechatronica en werkzaam binnen het lectoraat Robotisering en Sensoring, [email protected], 088-5258894. Wij doen ons best om je binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over de status van jouw sollicitatie.

Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.658 - € 5.026 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
ICT vacatures Breda
Vergelijkbare ICT vacatures in Breda