+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Bilthoven.
13 dagen geleden geplaatst | 25x bekeken

Platform Engineer Bilthoven Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.045 - € 4.848 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Platform Engineer
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Ben je maatschappelijk betrokken en wil je jouw kennis en ervaring als engineer inzetten om een bijdrage leveren aan de volksgezondheid en het milieu? Voel jij je aangetrokken tot het beheren van serverhosting- en storageplatformen, en backup omgevingen? Wil je bovendien graag meewerken aan de ontwikkeling van een Hybride Cloud technologie? Dan zijn we bij het RIVM op zoek naar jou!

Waar kom je terecht?
De afdeling Basis Infrastructuur Platform biedt een collegiale werkomgeving, die je kan omschrijven als informeel en familiair, waarin aandacht is voor de mens. We steunen elkaar en proberen elkaar beter te maken, in het werk en daarbuiten. Je komt te werken in een technisch uitdagende omgeving. Je komt zeker niet in een gespreid bed. Integendeel. Jij krijgt van ons alle ruimte om de afdeling mee vorm te geven en processen in te richten. De afdeling werkt al een tijd volgens Agile/Scrum en dat wordt de komende tijd door meer afdelingen overgenomen.

Het RIVM is constant in beweging en vraagt haar ICT omgeving om hierin mee te bewegen. Daarvoor is innovatie van groot belang. Naast het wegwerken van achterstanden als gevolg van de pandemie, werken we aan een hybride Cloud omgeving om uiteindelijk te komen tot een Software Defined Datacenter. Hier zal jij samen met je collega-engineers een actieve bijdrage aan leveren.

Wat ga je doen?
Als Engineer bij het Platform Team ben je (mede) verantwoordelijk voor het draaiende houden, onderhouden en verbeteren van de Storage-, Serverhosting- en Back-up platformen van het RIVM en haar klanten. Daarnaast werk je mee in projecten en draag je bij aan de groei en doorontwikkeling van de verschillende platformen.

Naast het zelfstandig uitvoeren van deze taken ben je communicatief vaardig en in staat overdracht te doen naar de andere engineers. In het kader van team-spirit help je ook mee met het maken van keuzes en beslissingen rondom de platformen. Je participeert in projecten die betrekking hebben op vernieuwingen en uitbreidingen van de Storage-, Serverhosting- en Back-up platformen. Je ondersteunt applicatiebeheerders en klanten bij onder ander changes/implementaties. We hanteren hierbij een Agile werkwijze, waarbij we gebruik maken van het werken in sprints. Kom jij ons team versterken en werk je graag mee om ons werk succesvol te maken?

Uniek aan deze baan
Bij RIVM gaat het om vakmanschap. We zorgen samen voor een prettige werksfeer waarin we samen met elkaar kunnen leren en innoveren. Bij ons het je ruimte om mee te groeien en je te ontwikkelen. RIVM is onderdeel van het ministerie VWS en dus van Nederlands favoriete werkgever volgens dit artikel van Intermediair.

Voor het versterken van het team zijn we op zoek naar Engineers op alle niveaus. Dus heb je weinig ervaring, ben je op zoek naar een volgende uitdaging of ben je een routinier dan willen we graag kennismaken, ook al breng je niet alle ervaring mee die hieronder gevraagd wordt, als deze uitdaging jou leuk lijkt en je bent bereid te leren, dan gaan we graag in gesprek!

De zorg voor morgen begint vandaag

Wil jij hier aan meewerken in de functie van Platform Engineer? Stuur dan je sollicitatie door hieronder op de sollictitatiebutton te klikken. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, dan kan je Jan Meijer, afdelingshoofd Basis Infrastructuur Platform, bereiken door te klikken op de solliciteerbutton.


Functie-eisen

Wat brengt de ideale kandidaat mee?
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met Agile werkvormen, Scrum, KANBAN en DevOps.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als engineer en met complexe omgevingen waaronder ook ervaring met implementatie en migratie projecten.
 • Je bent aantoonbare kennis en ervaring met Storage-, Serverhosting- en Back-up platformen.
 • Je beschikt over actuele VMWare certificeringen
 • ITIL V3 Foundation gecertificeerd.
 • Bereidheid om stand-by diensten te draaien en waar nodig werkzaamheden buiten kantoortijden uit te voeren.
 • Goed en helder communiceren in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
Competenties
 • Je bent leergierig en kunt breder kijken dan het eigen werkveld en verbinding zoeken met collega's die onderdeel maken van de gehele leveringsketen.
 • Je beschikt over analytisch en probleemoplossend vermogen, goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk), goede contactuele eigenschappen en een positieve klantgerichte houding.


Aanbod

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €3.045 – Max. €4.848 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:
 • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? ! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in