+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Bilthoven.
14 dagen geleden geplaatst • 37x bekeken

Netwerk Engineer Bilthoven • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 2.957 - € 4.707 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Netwerk Engineer
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Ben jij een netwerk engineer en wil je meewerken aan optimale inrichting van netwerk-infrastructuur? Houd je van het beheren en/of ontwerpen van moderne netwerk technologieën? Dan is deze baan als Netwerk Engineer bij het RIVM echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar vier nieuwe collega's!

De afdeling

Als Netwerk Engineer kom je te werken binnen de IV afdeling Basis Infrastructuur Netwerk. Deze afdeling bestaat uit 4 teams (Datacenter IP Edge, IP Services, IP Access en het NOC) waarvoor we versterking zoeken. De teams zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, inrichten, beheren en bewaken van de netwerkwerkdiensten die vanuit de verschillende teams geleverd worden. Zoals Datacenter netwerken, WAN verbindingen, LAN omgevingen, WiFi netwerken en de daarbij behorende security etc. Dit doen we voor het voor het RIVM en haar partners/klanten.

Werkzaamheden en taken

We werken op een SCRUM/Agile/DevOps manier en dit brengt een aantal unieke kenmerken bij elkaar. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het gehele traject in de ontwikkeling en beheer. Hierbij speel je als Netwerk Engineer een belangrijke rol. Samen met je team werk je aan het het ontwerp en zijn jullie verantwoordelijk dat alles technisch wordt gerealiseerd. Waar nodig adviseer je het management over verbeteringen. Daarnaast beschik je over de technische kennis om 3e-lijns ondersteuning te bieden en changes door te voeren. Jouw vakkennis kan je over de teams heen uitwisselen en versterken.

Uniek aan deze baan

De afdeling Basis Infrastructuur Netwerk biedt een collegiale werkomgeving, die je kan omschrijven als informeel familiair, waarin aandacht is voor de mens. We steunen elkaar en proberen elkaar beter te maken, in het werk en daarbuiten. Je komt te werken in een technisch uitdagende omgeving. Het RIVM is constant in beweging en vraagt haar ICT omgeving om hierin mee te bewegen, daarvoor is innovatie van groot belang. Voorbeelden van ontwikkelingen waar we mee bezig zijn:
 • Het implementeren van Sofware Defined Networking in het Datacenter en het te realiseren netwerk in de nieuwbouw van het RIVM;
 • Ontwerpen, implementeren en beheren van netwerken in de cloud, o.a. tbv onderzoek applicaties;
 • Het automatiseren van de exploitatie van netwerken en verbindingen met behulp van Ansible en/of Python.
De infrastructuur bestaat uit een multi-tenant en multi-vendor netwerk, welke volgens Rijksoverheidskaders is opgebouwd. Hierbij is er veel aandacht voor security en ook de unieke branche waarin RIVM zich bevindt speelt hierin een rol. Zodoende zal je regelmatig te maken krijgen met ICT voor onderzoekswerkzaamheden en laboratoriumautomatisering.

De zorg voor morgen begint vandaag

Wil jij hier aan meewerken in de functie van Netwerk Engineer? Stuur dan je sollicitatie door hieronder op de sollictitatiebutton te klikken. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, dan kan je Mladen Acinger, afdelingshoofd Basis Infrastructuur Netwerk, bereiken door te klikken op de solliciteerbutton.


Functie-eisen

Wat breng je mee:
 • HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde MBO4 of HBO in een ICT richting.
 • Aantoonbare werkervaring als Netwerk Engineer.
 • CCNP gecertificeerd of gelijkwaardig of je bent aantoonbaar in staat werk op dat niveau te verrichten.
 • Diepgaande kennis van en ervaring met netwerkprotocollen, switching en routing, firewalling (Cisco en Fortinet), VPN, en Netwerk security voorzieningen.
 • Ervaring met Agile werken o.a. met Scrum en Kanban en/of DevOps.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Bekend met ITIL processen en vindt hierdoor makkelijk aansluiting bij accountmanagers, informatiemanagers en changemanagers.
 • Je ben bereid om stand-by diensten te draaien en waar nodig werkzaamheden buiten kantoortijden uit te voeren.
Mocht je niet volledig aan bovenstaande profiel voldoen, maar ben je leergierig en wil je wel graag in aanmerking komen voor deze functie? Dan ook nodigen we je uit om te solliciteren.

Competenties:
 • Je bent analytisch en flexibel. Je kunt snel een technische oplossing bedenken voor een probleem, maar weet ook wat de noodzaak is van werken onder architectuur en maakt daarin weloverwogen keuzes met je collega's.
 • Je bent stressbestendig. Bij grote storingen hou je het hoofd koel, bekijk je de feiten en stel je planmatig en stapsgewijs een aanvalsstrategie voor.
 • Je bent een teamspeler. Je hecht waarde aan samenwerking en kennisdeling en draagt actief bij aan het behouden van een teamspirit.
 • Je bent gedreven. Je voelt je verantwoordelijk voor de producten die je team levert, trekt aan de bel bij problemen en neemt proactief actie op punten die anders zouden blijven liggen.


Aanbod

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Mladen Acinger, afdelingshoofd Basis Infrastructuur Netwerk.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.
 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op het RIVM of via video-bellen.
 • De meeste medewerkers van het RIVM werken momenteel hybride.
Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:
 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Ben je al in dienst bij het Rijk?
Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? ! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in