Senior business analist energievoorziening - Arnhem

Arnhem

Alliander
 • Alliander
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Jouw energie

Energiestroming op onze netten die zo gestuurd wordt dat er ruimte is voor onze klanten. Dat vraagt om innovatieve oplossingen om files en knelpunten in het energienetwerk van Alliander te voorkomen. En daarom is jouw werk als senior business analist energievoorziening heel belangrijk. Jij komt met nieuwe ideeën hoe we onze eigen netten anders kunnen configureren zodat er ruimte ontstaat. Is dat niet de oplossing? Dan kijk je of we de klanten iets anders kunnen bieden. Misschien zijn er wel marktmechanismen of technische oplossingen waarmee ruimte gemaakt kan worden. Dankzij jouw ervaring in de techniek weet jij waar je moet kijken. Je werkt continu samen met het scrumteam en je schakelt met de gebruikers. Elke werkdag zet jij alles op alles om innovatieve ideeën vanuit jezelf of de business te vertalen naar concrete oplossingen en processen. Je denkt het uit en gaat aan de slag met het voorbereiden van het werk voor de ontwikkelteams. En je houdt in de gaten of er geautomatiseerde processen zijn die verder ontwikkeld moeten worden. Dit pak jij ook op.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitwerken van nieuwe ideeën en concepten.
 • implementeren van oplossingen.
 • oplossen van issues.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

System Operations is een nieuwe afdeling, gestart op 1 januari 2021. Binnen de afdeling werken 15 scrumteams en jij komt in 1 van deze groepen terecht. De 6 tot 8 collega’s per scrumteam werken intensief samen en ook tussen de teams is veel contact. Als we iets nodig hebben of van elkaar willen leren, dan weten we elkaar te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld met de afdeling een Champions League waarin we werken aan de competenties. Verder organiseren we geregeld kennislunches. En nog een mooie ontwikkeling is dat onze afdeling steeds internationaler wordt. Ook de kennis uit andere landen krijgen we dus mee en brengen we in de organisatie.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot wel €5.884,- (schaal 10) of €7.061,- (schaal 11) bruto per maand.
 • een keuzebudget (IKB) van minstens 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of er bijvoorbeeld extra verlofdagen of ouderschapsverlof van kopen.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget (DIB) van € 500 dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een vast contract na 1 jaar.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als senior business analist energievoorziening. Samen met het team werk jij naar het gewenste resultaat toe. Dit doe je door goed te communiceren met jouw collega’s. Dankzij jouw kwaliteiten om in en uit te zoomen houd jij het overzicht en verbeter je alles voor de klant. Je pakt alle kansen die je ziet liggen en weet hoe je ze moet verzilveren om succesvol te zijn. Nieuwe werkzaamheden maak jij je snel eigen dankzij jouw kennis van techniek. Ook ben je de persoon met:

 • minimaal een hbo- of wo-diploma in de richting van Elektrotechniek, Energietechniek, Meet- en Regeltechniek, Natuurkunde of Werktuigbouwkunde en ervaring met IT. IT’ers met ervaring in regel- en elektrotechniek zijn ook welkom.
 • op z’n minst 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als business manager of business analist bij een bedrijf dat zich bezighoudt met energie-, elektro- of meet- en regeltechniek.
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 15 oktober 2021.

Meer informatie over de vacature? Schakel met Peter Wessels, chapterlead system development via [email protected] of 06 - 52 30 54 98.

Meer informatie over de selectieprocedure? Neem contact op met Astrid van Dijk, corporate recruiter via [email protected] of 06 - 28 06 47 91.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijzen we je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/. Hier kan je er alles over lezen.

Recruiter

Astrid van Dijk

Telefoonnummer:

+31 (6) 28064791

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Analist in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures