+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Apeldoorn.
Laad meer vacatures
9 dagen geleden geplaatst | 221x bekeken

Java Software Engineer Douane Apeldoorn Belastingdienst Douane

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Belastingdienst Douane

Belastingdienst Douane
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 3.608 - € 5.503 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Java Software Engineer Douane
Bij de informatievoorzieningsorganisatie van de Douane in Apeldoorn heb jij als software-engineer een superafwisselende rol. Je ontwerpt, programmeert en test Java-programmatuur. Daarnaast ben je een coach en vraagbaak voor je collega’s en geef je workshops en presentaties.

Dit doe je bij de Douane
Je werkt binnen het scrum-team dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van IV-voorzieningen met betrekking tot het procesgebied ‘binnenbrengen, uitgaan en provianderen’. In dit team focus jij op het (technisch) ontwerpen, programmeren en (unit)testen van de Java-programmatuur. Daarnaast help je je teamleden bij het ontwerpen, beheren en testen (T-shape-model) van applicaties.

Sowieso speel jij binnen het team een zeer actieve rol. Want je draagt ook bij aan het verfijnen van backlog-items en het plannen van iteraties. Daarnaast meet en verbeter je de uitgevoerde werkzaamheden. Zowel binnen als buiten je team stimuleer je kennisdeling. Zo geef je workshops en presentaties en werk je nauw samen met de andere scrum-teams. Zo zie je erop toe dat de keten altijd optimaal functioneert.

Een bijzondere baan, omdat...
 • je een coachende rol speelt in je eigen scrum-team plús nauw samenwerkt met de 24 andere multidisciplinaire scrum-teams.
 • je werkt bij een innovatieve en ambitieuze IV-organisatie die het merendeel van de applicaties zelf ontwikkelt, onderhoudt en beheert in het eigen datacenter.
 • je bijdraagt aan cruciale geautomatiseerde systemen waardoor de Douane kan blijven voldoen aan de Nederlandse en EU-wetgeving.
“In de Rotterdamse haven komen enorme containerschepen binnen. Als onze applicaties uit de lucht zijn, kan niets meer worden ingevoerd. Op de A15 ontstaan dan files van vrachtwagens die de containers in de haven willen ophalen en je pakketje uit China is nóg langer onderweg. Een boeiend proces!” Bert, senior Java-developer bij de Douane.


Functie-eisen

 • Je hebt wo- master werk- en denkniveau.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen in Java, wij werken met Java JEE8.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met unittesten en code reviews.
 • Je hebt ervaring met het werken in een agile/scrum omgeving.
 • Je hebt ervaring met software development volgens de principes van CI/CD.
 • Je hebt kennis van de werking van Angular (Typescript).
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding gevolgd in informatica of een vergelijkbare richting.
Jouw competenties
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken


Aanbod

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

De organisatie - Directoraat-generaal Douane
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • De selectiegesprekken vinden uiterlijk eind juli of eerder plaats.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Douane zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat deze vacature al eerder gesloten kan worden en dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Douane
Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie + selectie
2. Voorselectietest
3. Sollicitatiegesprek
4. Assessment
5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem voor meer info contact op met Marian Roffel, adviseur werving & selectie
Contact via Whatsapp: +31622040305

Meer over de vacature?
Neem voor meer info contact op met Jeroen Koers, competentie manager IM Douane
Contact via Whatsapp: +31625692677
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in