Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
16 dagen geleden geplaatst • 29x bekeken

Netwerkengineer

Apeldoorn
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Belastingdienst

Belastingdienst
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever

Vacaturedetails

 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Netwerkengineer

De laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied? Jij weet er alles van. Want als netwerkengineer bij de Belastingdienst in Apeldoorn ga je aan de slag met vernieuwende technieken. Ook werk je met dé experts op het gebied van netwerken. Samen zorgen jullie voor optimale netwerkoplossingen.

Dit doe je bij de Belastingdienst
Dagelijks gaat er meer dan vijfduizend terabyte aan data over onze netwerken heen. Switching, routing, firewalling, Wifi, loadbalancing en security hebben voor ons geen geheimen.

In jouw rol van netwerkengineer zorg je voor het probleemloos functioneren van onze datacenter- en decentrale netwerkinfrastructuur. Jij zorgt er namelijk voor dat zowel ons datacenter als de decentrale netwerkinfrastructuur optimaal functioneert zodat collega’s ongestoord kunnen werken. Keer op keer bijt je jezelf samen met je collega’s vast in complexe vraagstukken en staan jullie voor een storingsvrij netwerk. Als er af en toe buiten kantoortijden storingen optreden, pakken jullie deze meteen op.

Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Door onderling kennis te delen weet je samen met je collega’s tot nieuwe oplossingen te komen. Je krijgt veel ruimte en vrijheid om je te verdiepen in vernieuwende technieken en volop ruimte om je ideeën  over verbeteringen in de bestaande of over nieuwe netwerkinfrastructuur in te brengen. En vind jij het nodig dat jouw kennis moet worden bijgespijkerd of wil je iets nieuws leren? Dan krijg je de kans om opleidings- en certificeringstrajecten te volgen, waarmee je jouw kennis actueel houdt.

Een bijzondere baan, omdat...
 • Je samen met jouw team alle netwerkoplossingen van de Belastingdienst ontwerpt, bouwt en exploiteert. Zo zorg je ervoor dat de 30.000 medewerkers van de Belastingdienst hun werk probleemloos en ongestoord kunnen uitvoeren.
 • De gehele netwerkinfrastructuur zo’n drieduizend LAN-switches omvat, verspreid of meer dan honderd locaties.
 • Ons team bestaat uit professionals met diepgaande infrastructurele kennis. We kunnen volop van elkaar leren.
 • Er veel ruimte en vrijheid is om je te verdiepen in vernieuwende technieken.
 • Je de kans krijgt om te blijven leren en groeien, onder andere door cursussen te volgen en het behalen van de voor de functie vereiste certificering.
"Ons team is gezellig, enthousiast en een tikkeltje nerdy. Ik durf te stellen dat we dé beste specialisten in huis hebben. We zetten onze kwaliteiten in om collega’s en klanten optimaal te laten werken: een mooie uitdaging.” Manon Arts, teamleider team Netwerken.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding in een relevante ICT-richting, het liefst (technische) informatica.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt werkervaring in een grote netwerkomgeving.
 • Kennis van software architectuur vormt een pré!
Jouw competenties
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • samenwerken
 • creativiteit
 • flexibiliteit


Aanbod

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Data Center Services (DCS) verzorgt de
voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur voor de Belastingdienst en mogelijk andere onderdelen van de Nederlandse overheid.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Kijk dan hier: https://werken.belastingdienst.nl/jouw-loopbaan/werken-met-een-arbeidsbeperking

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie + selectie
2. Voorselectietest
3. Sollicitatiegesprek
4. Assessment
5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
René Abels, adviseur Werving & Selectie
06 - 11 58 69 82

Meer over de vacature?
Manon Arts, teamleider
06 - 11 03 65 28
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in