Wat
20 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Zoek vacatures
4 dagen geleden geplaatst • 21x bekeken

Product owner Java-ontwikkelstraat

Apeldoorn
Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Solliciteer nu
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Belastingdienst

Belastingdienst
> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever

Vacaturedetails

 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Vacatureomschrijving

Product owner Java-ontwikkelstraat

Samen met je collega’s bouwen aan waardevolle Java-applicaties; daar zet jij je voor in als product owner bij de Java-ontwikkelstraat van de Belastingdienst in Apeldoorn.Door jouw kritische afwegingen maak je het mogelijk om snel tot goede oplossingen op het vlak van informatievoorzieningen te komen.

Dit doe je bij de Belastingdienst
De waarde van de informatievoorzieningsondersteuning voor de business én voor de werkzaamheden van het ontwikkelteam maximaliseren; dat is jouw rol als product owner. Je houdt je specifiek bezig met de inhoud van de teambacklog, zoals beschreven in het Scaled Agile Framework (SAFe). Steeds heb je oog voor de afwegingen in het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan. Samen met productmanagers verbind je de belangen van de business met het lifecycle-perspectief vanuit de technologie. Bij de keuzes die je maakt let je ook scherp op de toegevoegde waarde en de risico’s ervan.

Als product owner draag je zelfstandig nieuwe features aan bij de architect die je ook helpt bij het schrijven van andere features op de product backlog. Samen met het ontwikkelteam deel je deze features vervolgens op in concrete user stories, die je daarna verduidelijkt in refinementsessies.

Om op de best mogelijke manier je doelen en missie te behalen én aan iedereen duidelijk te maken waaraan je als team gaat werken, prioriteer je de backlogitems. Verder stem je zaken af met gebruikers, productmanagers, en andere in- en externe stakeholders. Ook neem je deel aan events zoals refinementsessies, sprintplanningen, sprintreviews, retrospectives en daily stand-ups. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons portfolio.

Een bijzondere baan, omdat...
 • Je in een multidisciplinair team met deskundige collega’s de kwaliteit van onze informatievoorzieningsoplossingen bepaalt. Daarbij werken jullie vanuit de agile-principes.
 • De Java-ontwikkelstraat waar je voor werkt maakt en onderhoudt de gereedschapskist voor circa 300 ontwikkelaars op het gebied van Web, Java SE- en Java EE-technologie. Daarnaast realiseer en beheer je met je team de lokale VDI-werkplek en het Software Development Platform; dat is onze delivery-pipeline, inclusief onderliggende tooling zoals Jenkins, Nexus en SonarQube.
 • Het Java-landschap kenmerkt zich als omvangrijk, technologisch complex en vol nieuwe ontwikkelingen. En daar duik jij in! Zo hebben je collega’s en jij bij de Java-ontwikkelstraat veel aandacht voor de ontwikkelingen op het OpenShift-containerplatform, vooral op het gebied van Cloud Native-systeemontwikkeling. Samen met collega’s sta je voor de uitdaging om hierin verstandige keuzes te maken, zodat we als Belastingdienst snel en productief Java-applicaties kunnen bouwen, beheren en exploiteren.
“Als product owner van de Java-ontwikkelstraat help je om de belangrijkste wensen als eerste te doen, zodat Javanen betrouwbaar en sneller ontwikkelen en applicaties voortbrengen op het Java-platform.” Piet, scrum master bij de Belastingdienst.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je bent gecertificeerd scrum-product owner of scrum master.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als product owner in een omgeving met Java-developers.
 • Je hebt bij voorkeur de opleiding tot SAFe productmanager of product owner gevolgd, of je bent bereid deze opleiding te volgen.
Jouw competenties
 • analyseren
 • initiatief
 • omgevingsbewustzijn
 • resultaatgerichtheid
 • overtuigingskracht

Aanbod

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Standaard Transactie Services (STS) brengt generieke deelproducten, bemande en onbemande
ontwikkelstraten en technische tooling voort.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden
Meer over de vacature?
Anton de Ruiter, vakcoördinator
06 - 11 77 78 62

Meer over de sollicitatieprocedure?
Ingrid van Kooten, adviseur Werving & Selectie
06 - 55 28 56 48
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
 Vacature delen
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in