+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Data engineer Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Rochdale

 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
Rochdale

Gevraagd

 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 5.376 - € 5.897 p/m
 • Opleidingsbudget, Reiskostenvergoeding
 

Locatie

Amsterdam
 

Vacature in het kort

Bij ons, Rochdale, kun je als data engineer werken aan het versterken van kwetsbare buurten. Je zorgt ervoor dat we elke dag de juiste informatie hebben door het beheren van ETL-processen en het gebruik van de nieuwste technologieën. Je werkt in een team dat waarde hecht aan samenwerken, kennis delen en maatschappelijke impact maken. We bieden flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken, een opleidingsbudget, en leuke extra s zoals een stoelmassage en zomerfeest. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Lees verder om te zien of deze vacature bij jou past.
 

Volledige vacaturetekst

Data engineer
32-36 uur | Amsterdam

​​Over de functie
Hallo Data engineer!
Rochdale zet zich in voor sterke buurten, waar inwoners meer kansen hebben. We bouwen, verduurzamen en maken kwetsbare buurten sterker. Jij kunt hier een mooie bijdrage aan leveren vanuit jouw rol als data engineer. Je bent verantwoordelijk voor de ETL-processen waardoor de organisatie elke dag de beschikking heeft over actuele informatie. Je bent op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen, zoals op het gebied van GenAI en bent in staat deze te vertalen naar bruikbare toepassingen voor onze (eind)gebruikers. Daarnaast focus jij je op onze Lakehouse constructie in de Microsoft Azure omgeving en zorgt voor de doorontwikkeling ervan. Python en SQL zijn bekende termen voor jou en ook het toepassen van CI/CD methodologieën zijn jou niet onbekend.

De afdeling waar je komt te werken is het Data Competence Center (DCC) binnen de afdeling Digitalisering & Informatievoorziening en bestaat uit twee data-specialisten en een datamanager. Het DCC maakt gebruik van de modernste Microsoft Azure tooling waaronder PowerBI, Azure DevOps, Data Lake en Synapse Analytics. Het DCC werkt volgens de scrum methodiek en ontwikkelt met behulp van DevOps. De afdeling Digitalisering & Informatievoorziening heeft zich de afgelopen jaren meer en meer ontwikkeld naar een regie-organisatie, die enerzijds de (veranderende) behoefte vanuit de business ophaalt en ordent en anderzijds de dienstverlening door externe IT-dienstverleners regisseert, zodat deze aansluit op de behoefte van de business. Wij zoeken een collega die warm loopt als engineer voor het neerzetten, onderhouden en verder optimaliseren van ons data-infrastructuur.

Jouw werkdag
Eerst een kop koffie halen op 5, waar de barista van de espressobar voor je klaar staat. Dan start de dag met een standup met het DCC-team. De uitdagingen voor het team zijn groot: hoe gaan we in gesprek met onze collega’s om duidelijk te krijgen welke behoefte aan (stuur)informatie er is en hoe kunnen we dit vormgeven met onze data en technieken. Met als perspectief uiteraard hoe deze stuurinformatie bijdraagt aan onze strategische doelen en het verschil gaat maken voor de collega’s en onze huurders. Jij als data engineer adviseert over nieuwe technologische toepassingen en ontwikkelingen en neemt het team mee in het optimaliseren van de bestaande technieken en processen. Naast adviseren ga je ook aan de slag met het daadwerkelijk uitwerken en implementeren van deze nieuwe initiatieven en ontwikkelingen.
Als data engineer ben je gesprekspartner voor het team DCC en de D&I afdeling, je doet analyses en komt met voorstellen. Samenwerken met collega’s en meedoen in projecten is vanzelfsprekend. Je brengt hier je kennis en expertise over technologische mogelijkheden in. Ook is er tijd nodig om de data-architectuur en -structuur op orde te brengen en houden. We conformeren ons aan standaarden en we bewaken de datakwaliteit; kortom binnen het DCC werken we ‘netjes’.

Voor deze vacature van data engineer heb je het volgende in huis:
 • hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring als data engineer;
 • ervaring met het uitwerken van informatievoorziening qua inhoud en vormgeving, inclusief gebruikte datatooling, zoals Azure Synapse Analytics, Data Lake, Azure DevOps en PowerBI;
 • ervaring met scrum werken en werken in teams voor het realiseren van verbeteringen/ optimalisaties;
 • kennis van moderne (Cloud) platformen ICT applicaties, infrastructuur, Cloud services en IT-governance;
 • je bent klantgericht en gericht op samenwerken. Voor collega’s sta je klaar en je bent oplossingsgericht bij problemen rondom informatiesystemen.
 • kennis van en inzicht in bedrijfsprocessen en daaruit voortvloeiende behoeften aan informatievoorziening is een pré;
Werk samen voor de buurt
Elke ochtend worden zo’n 80.000 mensen wakker in een huis van Rochdale. In Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Purmerend of Zaanstad. In hun eigen vertrouwde, gezellige buurt. In een buurt met de nodige uitdagingen misschien. En elke dag zetten wij, de 550 medewerkers van Rochdale, ons in voor deze bewoners. Samen met heel veel anderen. Voor een thuis. We staan voor een mooie opgave en zijn ambitieus. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor initiatief, om jezelf te zijn, en zijn er volop kansen je te ontwikkelen terwijl je maatschappelijke impact maakt. In ons kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer en vinden we naast hard werken lol maken ook belangrijk. Bij ons is iedereen welkom en we geloven dat onderlinge verschillen ons als collega's en als organisatie versterken.

Stap over de drempel
Ga bij ons aan de slag als data engineer. Met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die Rochdale vervult voor huurders met lage inkomens. Je hiervoor inzetten geeft voldoening. En dan nu de beloning, in tijd, geld en ontwikkelingsmogelijkheden, op basis van 36 uur per week:
 • een bruto maandsalaris afhankelijk van je kennis en ervaring van maximaal € 5.376,- in schaal I of maximaal € 5.897,- in schaal J van de cao Woondiensten.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis of op locatie te werken;
 • bijna 24 vrije dagen per jaar en 8% vakantiegeld;
 • een reiskostenvergoeding van 100% voor ov of een reiskostentegemoetkoming voor de fiets, scooter of auto;
 • een eindejaarsgratificatie, afhankelijk van de prestaties van de totale organisatie;
 • een bijdrage aan je pensioenpremie via Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties (SPW);
 • een jaarlijks opleidingsbudget, waarmee je trainingen kunt volgen en jezelf kunt ontwikkelen;
 • een stoelmassage, vers fruit, zit-stabureaus en vitaliteitsprogramma ‘Vitaal Centraal’;
 • verfrissende activiteiten zoals lunch-kennissessies, een zomerfeest en ons koerscafé.
Solliciteer en werk samen voor de buurt met Rochdale!
Lever jouw bijdrage aan voldoende betaalbare woningen in sterke buurten, gericht op de toekomst. Heb je interesse? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. We zien jouw motivatie en cv graag verschijnen.
Heb je vragen? Chris Horst, manager Digitalisering & Informatievoorziening, geeft antwoord als je hem mailt via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. (Je sollicitatie graag indienen via de sollicitatiebutton, niet per mail)

Een online assessment is onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast doen wij een pre employment screening. De screening bestaat uit een check op kredietregisters en op het insolventieregister.

Salaris

€ 5.376 - € 5.897 p/m
Een bruto maandsalaris afhankelijk van je kennis en ervaring van maximaal € 5.376,- in schaal I of maximaal € 5.897,- in schaal J van de cao Woondiensten.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in