+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Applicatiebeheerder DWH UWV Gegevensdiensten Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

UWV

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
UWV

Gevraagd

 • 32 - 38 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • Eindejaarsuitkering
 

Locatie

Amsterdam
 

Vacature in het kort

In deze functie werk je als Applicatiebeheerder in een team dat bezig is met het bouwen van een nieuw datawarehouse. Je bent belangrijk voor de communicatie tussen gebruikers en leveranciers. Je werkt met verschillende BI-tools en zorgt dat alles goed werkt. Ook los je problemen op en werk je aan de veiligheid van gegevens. Je kunt verschillende taken doen en leren, niet alleen in je eigen vakgebied. Dit maakt het werk afwisselend en interessant. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Wat ga je doen
Als Applicatiebeheerder bij Domein Datawarehouse (DWH) binnen de divisie Gegevensdiensten van UWV werk je in een omgeving met veel uitdagingen. Naast een ontwikkeling naar data gedreven werken zijn we volop bezig met het neerzetten van een nieuw centraal datawarehouse. Dit Data Integratie Magazijn (DIM) wordt gerealiseerd door het programma DataFabriek. Het programma ontsluit nieuwe en bestaande bronsystemen, ontwikkelt en implementeert nieuwe processen en zet bestaande informatieproducten van de 3 legacy datawarehouses over.

DWH werkt in opdracht van de bedrijfsonderdelen van UWV met een eigen verantwoordelijkheid voor inrichting, levering en prestaties van data uit de bronsystemen van UWV. Door al deze uitdagingen en ontwikkelingen zijn wij op zoek naar nieuwe (functioneel) applicatie beheerders. Ben jij degene die wij zoeken?

De functie:

Als applicatiebeheerder ben je de onmisbare schakel tussen de gebruikersorganisatie, leveranciers en andere stakeholders. Als je in dienst komt ga je deel uitmaken van een van de agile teams van DWH of het programma DataFabriek.

Wat ga je doen binnen deze 3 verschillende functies?
 • Een van de agile teams van DWH is het Platformteam. In dit team wordt de BI-tooling en platform beheerd zoals SAP (Business Objects), Qlikview en veel meer. Dit betekent in de praktijk dat je issues/incidenten analyseert en oplost, configureert en onderhoudt. Natuurlijk ondersteun je de eindgebruiker en verzorg je de communicatie naar hen en de leveranciers. Daarnaast participeer je in projecten, bijv. m.b.t. datasecurity & beveiliging. Maar je kunt ook deelnemen in projecten t.b.v. de in beheer name van nieuwe (doel)technologie.
 • In het programma DataFabriek ga je werken voor ‘de chassistrein’. Hieronder vallen naast het beheerteam ook een system/platform/enabling team en een architectenteam. In dit team monitor je de laadprocessen en de kwaliteit van de databronnen en los je hiermee samenhangende issues op. Je maakt analyses van incidenten en lost deze op, al dan niet in samenwerking met een applicatieontwikkelaar. Daarnaast zorg je voor het in beheer nemen van nieuwe of gewijzigde informatiegebieden.
 • In een andere rol in dit team in ‘de chassistrein’ ben je loket voor functioneel en technisch beheer. Je beheert de autorisatiematrix en handelt aanvragen af. Je informeert stakeholders over releases, issues etc en handelt vragen hieromtrent af. Je monitort (gebruikers)statistieken en maakt en/of valideert documentatie. Je houdt toezicht op standaarden en richtlijnen en voert testen uit m.b.t. beschikbaarheid na onderhoud.
T-shape inzet wordt gestimuleerd, je kunt buiten je eigen expertise meerdere rollen uitvoeren.

Gevraagd

Wat we van je verwachten
Je neemt gemakkelijk initiatief, bent doortastend en hebt een natuurlijk enthousiasme. Je bent geïnteresseerd en onderzoekend en bent in staat om dingen voor elkaar te krijgen. Je bent een verbinder, communiceert open, zonder oordeel en kunt compromissen sluiten.
En ook al is een onderwerp nog niet helder, dan zorg jij ervoor dat het helder wordt. Een dosis pragmatiek is belangrijk!

Je bent sociaal, communiceert gemakkelijk, bent organisatiesensitief en kunt schakelen met diverse stakeholders. Tenslotte ben je klant- én resultaatgericht en een kei in samenwerken.

Je bent een goede match als:
 • Je in het bezit bent van afgeronde, relevante, opleiding op Hbo-niveau;
 • Je relevante werkervaring hebt binnen het kennisdomein datawarehousing;
 • Je kennis hebt van relevante IT frameworks, bijv. BISL, ASL en ITIL;
 • Je de Nederlandse taal goed beheerst in woord en geschrift;
 • Voor het Platformteam ben je een perfecte match als je daarbij ook kennis hebt van BI tooling;
 • Voor ‘de chassistrein’ ben je een perfecte match als je daarbij ook kennis hebt van SQL en Oracle databases. Kennis van IBM Datastage is een pré, evenals kennis van IWS.
Wat kun je van ons verwachten
 • UWV streeft ernaar een organisatie te zijn, waarin iedereen mee kan doen en niemand aan de zijlijn staat, waar je jezelf kunt zijn en blijven. Een plek waar verschillende achtergronden, talenten, visies en ervaringen welkom zijn en worden benut. Dat is waardevol en inspirerend, bevordert de creativiteit én zorgt voor betere resultaten en besluitvorming binnen de teams. Voor onze dienstverlening is het van belang dat de cliënt zich in ons herkent, waardoor we elkaar beter begrijpen en een betere service kunnen verlenen.
We bieden een uitdagende baan van minimaal 32 uur per week, met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. Het bruto maandsalaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.215,41 en € 5.767,64 op basis van een 38-urige werkweek. Standplaats is het Hoofdkantoor van UWV in Amsterdam, gelegen naast NS-station Amsterdam Sloterdijk. Wij werken zowel thuis als op kantoor.

Aanbod

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • 25 vakantiedagen op basis van een 38-urige werkweek, 8% vakantiegeld en vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Ruime mogelijkheid voor verbreden en verdiepen van vakmanschap “All You Can Learn” inclusief betaald studieverlof;
 • Je kunt jouw arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen stellen met het UWV keuzeplan. Denk aan extra verlof, tijdelijk meer of minder werken, pensioenkeuze en meer;
 • Een goede pensioenvoorziening bij het Pensioenfonds UWV;
 • Wij bieden je uitgebreide mogelijkheden voor een goede werk-privé balans, zoals een online platform zodat je fysiek fit, mentaal fit en werk fit blijft.
Iets meer over onze organisatie
De divisie Gegevensdiensten is een belangrijke schakel in het gegevensverkeer tussen aanbieders en gebruikers van gegevens over loon-, uitkerings- en arbeidsverhoudingen en over gegevens in het Doelgroep register. Gegevensdiensten heeft als functie het verzamelen en beheren van deze gegevens evenals het adviseren over het gebruik van deze gegevens. Gegevensdiensten streeft ernaar hergebruik van gegevens te bevorderen en meervoudige uitvraag van gegevens te reduceren.

Gegevensdiensten beheert onder andere de Polisadministratie, de UWV Persoonsadministratie en het Doelgroepregister. De Polisadministratie is een essentieel onderdeel van de loonaangifteketen. Om deze bronnen goed te laten werken voor de afnemers onderscheiden we verschillende processen, zoals inwinning, opslag, beheer van gegevens, leveringen en afhandeling van kwaliteitssignalen.

Onze missie is: ‘Wij helpen afnemers en burgers bij het realiseren van lastenverlichting en administratief gemak. Dit door hen op een betrouwbare en juiste manier gegevens en informatie uit het domein werk en inkomen te leveren.’ De belangrijkste kernwaarden hierbij zijn eenvoud, toegankelijkheid en integriteit. Gegevensdiensten moet zich bewijzen als een vanzelfsprekende gegevensbank voor burgers, bedrijven en overheid. Er vindt een verdere verschuiving plaats van handarbeid naar technische intelligentie waarbij de kwaliteit van de data wordt verbeterd en er hogere eisen worden gesteld ten aanzien van continuïteit, actualiteit en beschikbaarheid van data.
Interesse
Ben je enthousiast geworden en wil je graag bij ons komen werken? Stuur ons dan, uitsluitend via de sollicitatielink op deze pagina, jouw motivatie en CV. Dit kan tot en met 30 juni 2024.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie, neem dan contact op met Rina Vogels, Teammanager/People Lead Agile Teams op 06 51 19 65 64 of via mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Wil je eerst geïnformeerd worden over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Sihem Mohib, Recruiter IV, op 06 25 72 10 62 of via mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Als professionele en maatschappelijke organisatie hecht UWV grote waarde aan een zorgvuldige omgang met klanten, hun gegevens en aan een veilige werkomgeving. Een zorgvuldige screeningsprocedure bij werving en selectie draagt hieraan bij. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook het opvragen van referenties en het raadplegen van open digitale bronnen als sociale media en internet kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Bij aanstelling wordt gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tonen van originele diploma’s. Als je in dienst bent, leg je de ambtseed af.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in