+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
10 dagen geleden geplaatst | 166x bekeken

Information Security Officer bij de Vrije Universiteit Amsterdam Vrije Universiteit Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 2.960 - € 5.439 p/m
 • 32 - 40 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior
 • Bonusregeling
 • Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

ISO - eind 2022
Kun jij er met jouw kennis en ervaring voor zorgen dat meer dan 30.000 studenten en zo'n 5.500 medewerkers dag in, dag uit veilig online kunnen studeren en werken aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1

Functieomschrijving
Als information security officer ben je verantwoordelijk voor het formuleren en (laten) implementeren van het passende niveau van informatiebeveiliging in projecten en programma's, maar ook worden je kennis en expertise ingezet om werkzaamheden en processen in de lijnorganisatie en in de governance te verbeteren en te beveiligen.
Daarnaast behoort het beoordelen van risicoanalyses, het schrijven van beleid, en adviseren over te implementeren controls tot je kerntaken. Je werkt hierin nauw samen met de collega's binnen IT, zoals de architecten, de servicedesk, en de specialisten van de andere IT-afdelingen.
Je werkt in het team IT Security & Privacy waarin de andere ISO's en de Privacy Officer en Privacy Champion van de dienst IT werkzaam zijn, rapporterend aan de chief information security officer (CISO). In deze rol kun je bijdragen aan het beveiligen van grensverleggend onderzoek en het onderwijs aan de wetenschappers van morgen.

Functie-eisen

 • HBO of academisch denk- en werkniveau
 • NL-sprekend en schrijvend
 • Een of meerdere certificaties in het vakgebied: bv. CISSP, GSEC, CISM
 • Kennis van de beveiliging van netwerk, infrastructuur, applicaties (desktop, web, SaaS), secure software development, AD(FS)/Azure
 • Ervaring met complexe governance structuren en IT-landschappen
 • 3-5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
 • Kennis van regelgeving: AVG, ISO270xx, NBA, CIS. pre: NEN751x
Voldoe je nog niet aan alles maar zie je voldoende aanknopingspunten en ben je gedreven? Dan gaan we graag het gesprek aan om te kijken of we interne begeleiding en opleiding kunnen faciliteren voor verdere ontwikkeling.

Aanbod

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Consultant ICT en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen,
 • bijvoorbeeld voor sabbatical leave,
 • en hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk
Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken ruim 200 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Over afdeling Security & Privacy
De afdeling Security & Privacy is een staf-afdeling van de Dienst IT in het CIO Office. Met ong. 10 collega's werk je samen aan het verbeteren van de beveiliging van de organisatie.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 6 Mei 2023. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen door te klikken op de solliciteerbutton met:

Naam: Jasper van der Horst
Functie: CISO

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in