30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
15 dagen geleden geplaatst • 22x bekeken

Strategisch Informatiemanager ICT Gegevensdiensten bij het UWV (vaste positie) Amsterdam • Yacht

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Yacht

Yacht
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
 • 167 openstaande vacatures

Vacaturedetails

 • € 6.425 p/m
 • 32 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior/Senior

Vacatureomschrijving

Bij de grootste organisatie op het gebied van werknemersverzekeringen heb je ook te maken met veel en complexe processen. Als Strategisch Informatiemanager ICT bij het UWV ben jij de verbinder binnen het domein Gegevensdiensten. Heb jij de technische kennis en het strategische inzicht om processen op de meest efficiënte manier in te richten?

Jouw visie

Als Strategisch Informatiemanager ICT rapporteer je direct aan de Domeinmanager en sta je in nauw contact met de Team Manager van het domein. Team Managers zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening en de uitvoering. Als Strategisch Informatiemanager ICT werk je samen aan de strategische invulling hiervan. De aandachtsgebieden van de Strategisch Informatiemanager ICT zijn het vraagsturingsproces en de maak- en haalbaarheid van de tactische veranderagenda. Daarom houd je als deel van jouw advisering ook sterk relatiemanagement met de projectmanagers die samenwerken met het domein.

In het vraagsturingsproces worden verandersignalen ingebracht op basis van het UIP, BIP, projectenportfolio, divisie jaarplan, projecten, divisie/domeinoverstijgende veranderingen, uitvoeringstoetsen, gebruikerswensen en architectuurwijzigingen. Het resultaat zijn veranderopdrachten waarvan de maak- en haal-baarheid steeds getoetst wordt in samenhang met de strategische informatieplanning. Zo ben jij de motor achter het vraagsturingsproces. Van intake tot overgaan tot uitvoering. Gedurende het hele proces houd je alle stakeholders op de hoogte van de voortgang oen eventuele afwijkingen.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Organiseren intaketafel en samenstellen onderzoeksteam en monitoren van dit team;
 • Verandersignalen verbinden met veranderopdrachten;
 • Bepalen MVP in overleg met Product Owner;
 • Overdracht vraagsturing met Product Owner of Coördinator;
 • Advies capaciteitsverdeling in conceptfase;
 • Voortgang verandersignalen, escalaties;
 • Advies technische of functionele veranderingen.

Daarnaast kun je in het geval van domeinoverstijgende verandersignalen de rol van Lead op je nemen. Je coördineert dan de afstemming met de betrokken Domein Consultants binnen dan wel buiten de divisie Gegevensdiensten. Om te kunnen sturen op en het verantwoorden over het vraagsturingproces en maak- en haalbaarheid van de veranderopdrachten maak je gebruik van de applicaties JIRA en FCC.Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze functie, bezit je de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde opleiding bedrijfskunde, bestuurlijke informatiekunde of vergelijkbare opleiding op Academisch- of HBO-niveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als senior adviseur op het vakgebied organisatie en informatievoorziening;
 • Kennis van de mogelijkheden van ICT en sterke adviesvaardigheid.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Waar je naar uit kunt kijken:

UWV biedt je een afwisselende functie en een dynamische werkomgeving in een veranderende organisatie die prikkelt, uitdaagt en je aan het denken zet.

Naast een uitdagende baan uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris tot (afhankelijk van ervaring) € 6425 bruto per maand, een dertiende maand, een keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling ("All you can learn"). 

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Het is eventueel mogelijk om deze functie in een 32-urige werkweek in te vullen.Bedrijfsomschrijving

Gegevensdiensten heeft een IV afdeling die bestaat uit drie domeinen DWH, Personen en Werkgevers. Voor de domeinen is het een uitdaging om de capaciteit voor en de maak- en haalbaarheid van de opdrachten binnen het domein te bepalen en besturen. Daarnaast moet een goede afweging worden gemaakt van prioriteiten, het is een voortdurende afweging van belangen van IV en Uitvoering.Ieder IV-domein heeft één Manager IV (Domeinmanager). De Domeinconsultant rapporteert direct aan de Manager IV en werkt samen met de Product Owner(s), Business Consultant(s) en IT Releasemanager in het team Domein Advies & Regie (DAR). De drie domeinen binnen Gegevensdiensten beschikken elk over een DAR. Elk domein heeft meerdere Agile sprint teams, in sommige gevallen een Agile beheer team en soms een Waterval ontwikkel- en beheer team.De 3 domeinen hebben in totaal een omvang van 225 FTE. De IV afdelingen bij Gegevensdiensten worden ondersteund door het decentrale IV-Office, waar de collega's uitvoering geven aan de processen Capaciteits-management, Portfoliomanagement, Gegevensmanagement, Architectuur en Informatie beveiliging & privacy.Binnen elk domein komen drie belangrijke voortbrengingsprocessen tot uitvoering: dit zijn Vraagsturing, Agile en Beheer. De Domeinconsultant is verantwoordelijk voor de regie op verandersignalen in het proces Vraagsturing en werkt nauw samen met de Product Owner in de overdracht naar het scrumteam.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in