30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
6 dagen geleden geplaatst • 9x bekeken

DevOps Engineer Amsterdam • Gemeente Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Amsterdam

> 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • Max. € 5.372 p/m
 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior/Senior
 • Nederlands, Engels (talen)

Vacatureomschrijving

Als DevOps Engineer binnen de Gemeente Amsterdam lever je een bijdrage aan datavraagstukken rondom thema's als duurzaamheid, mobiliteit, afval en toerisme onder andere met behulp van van machine learning, computer vision en 3D mapping.
Denk en bouw mee binnen een van de meest innovatieve overheidsomgevingen waarin wordt gewerkt met een complexe mix van open-, gevoelige- en hoog-gevoelige data.
We zijn als hecht en divers Agile team onderdeel van het Amsterdamse dataplatform, een autonoom onderdeel van het cluster Digitalisering en Innovatie.

De functie
In de functie van DevOps engineer draag je bij aan de deployment van onze Azure infrastructuur voor Amsterdam. Onze digitale stad is immers een stad vol kansen en bovendien heel veel data. Indien goed geregeld, draagt technologie bij aan de gezondheid van Amsterdammers, aan de leefbaarheid en toegankelijkheid van de stad, aan beter onderwijs en aan een duurzame stad.

Als DevOps Engineer bouw je samen met de data platform teams en collega's uit verschillende disciplines de fundamenten van het data platform van de gemeente. Hiermee zorgen we dat de juiste informatie op het juiste moment in de juiste vorm beschikbaar is voor onze interne organisatie en partners. Daarnaast zetten we stappen in het open en transparant aanbieden van de data van en over de stad aan burgers, ondernemers en onderzoekers. Denk hierbij aan data over besluitvorming, statistiek over de stad maar ook 3D modellen of luchtfoto's en kaarten.

Dit doe je op een gemiddelde dag
 • Als DevOps Engineer werk je met jouw team aan het onderhouden van onze infrastructuur op basis van Infrastructure as Code (Terraform), Continuous Integration en Continuous Delivery (Azure DevOps pipelines);
 • Hiermee faciliteren we onze datateams bij gegevensverwerking en ontsluiting. Samen beheren we de centrale database en borgen we authenticatie, autorisatie, en audit logging;
 • Je maakt beslissingen rond ontwerp van applicaties en infrastructuur, stemt deze af met onder andere product owners, business analisten, solution architects, privacy- en compliance-officers;
 • Vanuit jouw kennis ondersteun je collega developers bij ontwerpkeuzes en zorg je voor de kwaliteit van technische oplossingen.
Digitalisering bij gemeente Amsterdam
Bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad Amsterdam verwachten een optimaal functionerende stad die aansluit bij de digitale toekomst. Dat betekent dat wij als gemeente moeten blijven innoveren om een steeds sneller transformerende stad gepast te kunnen blijven coördineren en bedienen. Daarom digitaliseert het i-domein, het IT, Innovatie & Data onderdeel van gemeente Amsterdam, de dienstverlening aan de stad in rap tempo.

Zodat we een voorbeeldfunctie kunnen uitdragen in het op een veilige, verantwoorde en toekomstbestendige manier omgaan met technologie en informatie voor en in onze stad. Door een vooruitziende blik en inrichting van diensten, vormt de gemeente Amsterdam daarnaast een optimaal solide entiteit die bestand is tegen een toenemende dreiging van buitenaf voor ons digitale netwerk.

Digitaliseren betekent hoofdzakelijk dat we fors investeren komende jaren in de hiervoor benodigde kennis en competenties van onze medewerkers, dat we gemeentebrede omscholingstrajecten voor banen van de toekomst organiseren en dat agile werken de norm is in het IT, Innovatie & Data onderdeel.

Als jij voor gemeente Amsterdam als werkgever kiest kom je dus terecht in een digitaal zo optimaal mogelijk ingericht organisatieonderdeel, waarin de interne organisatie zo efficiënt mogelijk is ingericht. Werken bij gemeente Amsterdam betekent daardoor leren en kennis delen in een vooruitstrevende organisatie die de digitale maatschappij van nu en in de toekomst succesvol bedient.

Team Datadiensten is een teams binnen het organisatieonderdeel het dataplatform. We zijn een diverse groep gemotiveerde mensen die veel van hun tijd op locatie doorbrengen. Je komt terecht in een groep mensen met veel kennis en ervaring die het ook belangrijk vinden dat er kennisdeling plaatsvindt. Zo deelt iedere teamlid kennis mits peer sessies en presentaties.

Elke donderdag is er een donderdagmiddagborrel en geregeld zijn er uitjes en events met de teams. Uiteraard is remote werken ook mogelijk!
Amsterdam wil zijn positie als digitale stad verder versterken. Om deze uitdaging te tackelen bouwen we samen aan een stevig fundament om digitale diensten te kunnen leveren aan zowel burgers, ondernemers als bezoekers. Zo werken we aan vele ontwikkelingen zoals de implementatie van een cloud platform, een data platform maar ook aan generieke voorzieningen. We kunnen daarmee snel en efficiënt blijven inspelen op de veranderingen in onze mooie stad. Meer informatie vind je op data.amsterdam. Een deel van onze API's is open source en kun je hier vinden, of bekijk ons werk op Github.

Functie-eisen

Voor deze functie van DevOps beschik je over:
 • Een hbo/wo werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring;
 • Minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met Cloud DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery, en Kubernetes in een Agile/Scrum omgeving;
 • Ervaring met Kubernetes in het algemeen. Ervaring met Azure Kubernetes Service en ervaring met Microsoft Azure Cloud is een pre.
 • Je bent gewend om naast in het Nederlands ook in het Engels te communiceren.
Aan competenties breng je mee:
 • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie;
 • Samenwerken: Levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team;
 • Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is;
 • Verantwoordelijkheid: Is aanspreekbaar op eigen handelen en/of dat van anderen en neemt de consequenties.


Aanbod

Als DevOps engineer kom je ons 32 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.372,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Een mobiele telefoon en een laptop.
Solliciteren naar deze baan
 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 31 augustus 2022 via onze sollicitatiepagina.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum.
 • Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden online of op kantoor te Weesperstraat 113 plaats.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfsomschrijving

Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in