Wat
30 km afstand
Datum
Uren
Salaris
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
10 dagen geleden geplaatst • 28x bekeken

Functioneel beheerder onderwijsapplicaties Amsterdam • Vrije Universiteit Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer eenvoudig via ICTerGezocht.nl

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
51 - 250 medewerkers
 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Vacaturedetails

 • € 2.979 - € 4.093 p/m
 • 32 - 38 uur
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • Medior

Vacatureomschrijving

Functioneel beheerder onderwijsapplicaties
Goed onderwijs en ICT gaan hand in hand. Cruciaal dus dat we het onderwijs optimaal ondersteunen met de beste ICT-applicaties die bovendien precies aansluiten bij de behoefte van de docenten en studenten. Wil jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1

Functieomschrijving
De belangrijkste prioriteit voor de komende jaren is de transformatie naar activerend blended onderwijs. De VU investeerde al flink in innovatie van het onderwijs, zowel door docenten te trainen in het toepassen van innovatieve onderwijsmethoden, als door het creëren van noodzakelijke randvoorwaarden zoals een digitale leeromgeving, een omvangrijke digitale toetscapaciteit en voorzieningen voor het gebruik van video in het onderwijs. De VU gebruikt daarbij, zoveel als mogelijk, bewezen effectieve methoden voor het onderwijs en het leren van studenten.

Om de strategische ambities van de Onderwijsvisie te realiseren en de innovatie van het onderwijs, die het afgelopen jaar in een stroomversnelling is geraakt, optimaal te ondersteunen zoeken wij een Functioneel Beheerder die de onderwijsprocessen kan doorgronden en kan adviseren over de juiste IT-oplossingen en toepassingen.

Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de applicatie Canvas en de bijbehorende koppelingen met de functionele keten. Canvas is dé digitale leeromgeving van de VU voor ruim 30.000 studenten en hun docenten. Daarnaast heb je enkele kleinere onderwijsapplicaties in beheer, al dan niet geïntegreerd met Canvas.
Je beheert de applicaties en implementeert nieuwe features en functionaliteiten conform bestaande procesafspraken. Hierbij ben jij de onmisbare schakel tussen alle betrokkenen. Je denkt mee met proceseigenaren van onze klantorganisatie Student- en Onderwijjszaken (SOZ) over functionaliteiten, overlegt met ICT-collega's en stemt af met alle andere specialisten en leveranciers over het dagelijks functioneren van de applicaties en over gewenste aanpassingen.

Dankzij jouw expertise en kan het onderwijs aan de VU rekenen op perfecte (digitale) ondersteuning.
 • je beheert de (SaaS-)applicaties en implementeert nieuwe features en functionaliteiten. Hierbij ben je de onmisbare schakel tussen alle betrokkenen en voer je in de breedste zin de regie
 • je denkt actief mee met je klant over gewenste functionaliteiten, overlegt met ICT-beheerders en stemt af met alle andere specialisten en leveranciers over het dagelijks functioneren van de applicaties
 • door je sterke analytische vaardigheden ben je goed in staat tot het analyseren én oplossen van (complexe) vraagstukken waardoor de continuïteit van de afgesproken dienstverlening met onze klant is verzekerd


Functie-eisen

Functie-eisen
 • je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • je hebt ten minste 3 jaar ervaring met het functioneel beheer van applicaties, bij voorkeur binnen het onderwijsdomein
 • kennis van en ervaring met het onderhouden van data-integratietoepassingen (koppelingen op basis van API- en LTI-integratie) is een pre
 • je bent in staat om als brug te fungeren tussen ICT, eindgebruikers, interne supportafdelingen en onze (SAAS) leveranciers
 • je beschikt over uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (nederlands én engels)
Wat bieden wij
Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.979 (schaal 9) en maximaal €4.093 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave, bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer, goede doorgroei mogelijkheden
Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Het team
Je maakt als functioneel beheerder onderwijsapplicaties deel uit van het team Onderwijs Leersystemen, bestaande uit zeven functioneel beheerders binnen onze afdeling Customer Services (CS). Naast Canvas beheert het team bijvoorbeeld ook de toetsapplicatie TestVision en het evaluatiesysteem Evalytics.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van de solliciteer button uiterlijk 31 mei, 2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Martijn van Noort
Functie: Teamleider Functioneel beheer
Telefoonnummer: +31 20 5982095
E-mail: r.m.van.via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Salaris

€ 2.979 - € 4.093 p/m
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.979 (schaal 9) en maximaal €4.093 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.
Solliciteer direct via je mobiel Solliciteer nu
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Wil je uitleggen wat er aan de hand is met deze vacature? (optioneel)
VersturenTerug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in