+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amersfoort.
Laad meer vacatures

Data Engineer DFC Traineeship - ABN AMRO Amersfoort

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Finance Club

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever

Gevraagd

 • 37 - 40 uur
 • HBO of hoger
 • Junior

Aanbod

 • Traineeship
 • 3.500 p/m

Vacatureomschrijving

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor. Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.


Beschrijving

Binnen DFC zijn we gestart met Workforce Management. Dit is een data gedreven methodiek waarmee we voorspelbaarheid creëren en data gedreven de match maken tussen werkaanbod en beschikbare capaciteit (van medewerkers). Een enorme puzzel waar jouw rol als data engineer cruciaal is. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de inrichting van Celonis. De applicatie die we gebruiken om een volledig overzicht te houden van alle werkzaamheden en taken die er zijn. Via Celonis ga je op zoek naar de verborgen schatten zodat we de WFM cyclus fact-based kunnen doorlopen. Maar ook doe je onderzoek naar de way of working op de verschillende afdelingen. Dit zodat je exact weet hoe werkzaamheden worden uitgevoerd en gemeten. Mochten deze gegevens nog niet meetbaar zijn of de source is nog niet in Celonis opgenomen dan toon je initiatief en leiderschap om dit te initiëren en/of te verbeteren. Een flinke klus maar gelukkig hoef je niet alles alleen.  Een leuk multidisciplinair team waarmee je samen zorgt dat je er altijd voldoende medewerkers beschikbaar zijn op het juiste moment om aan de behoefte van onze klanten te voldoen.

De afdeling Workforce management is een nieuwe afdeling binnen het Staff & Change team van de KYC & CDD centers. Een mooie uitdaging omdat we pas net zijn gestart met de workforce management methodiek en we zijn nog steeds groeiende. Momenteel passen we de WFM methodiek toe op ongeveer 150 fte, ons doel is om aan het einde van het jaar dit uitgebreid te hebben naar andere afdelingen (circa 1.500 fte). Ter aanvulling van het bestaande team zijn wij op zoek naar een enthousiaste data engineer met een sterke achtergrond in SQL, Databricks, Python en PySpark. In deze rol zal je verantwoordelijk zijn voor het ontsluiten van data ter ondersteuning van het Workforce Management proces. We zoeken iemand die bedreven is in het werken met grote datasets en het ontwikkelen van efficiënte data workflows. Naast het ontsluiten van data, krijg je de kans om ook zelf de inhoud van de data op kwaliteit te beoordelen en is er veel ruimte om eigen verbetersuggesties op te pakken.


Functie eisen

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Een relevante universitaire of HBO opleiding ;
 • 0-2 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met het werken in SQL, PySpark en eventueel Databricks;
 • Je bent communicatief sterk kan een boodschap in begrijpelijke taal overbrengen;
 • Je neemt verantwoordelijkheid, bent zelf organiserend en je neemt initiatief

Traineeship via Finance Club
Een jaar lang ga je erg veel leren, niet alleen on the job, maar ook met additionele trainingen en cursussen die volledig worden gefaciliteerd vanuit de Finance Club.  Dit zijn trainingen om jou inhoudelijke kennis verder te ontwikkelen, maar focust ook op soft-skills ontwikkeling. Denk hierbij aan trainingen omtrent data, banking, planning- en agendamanagement, stakeholder management, et cetera. In samenspraak met  jou, onze happy manager én jouw manager bij ABN AMRO stellen wij het optimale curriculum voor je samen. 

Salaris: €3.500 per maand

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in