Junior digitaal specialist districtsrecherche - Almere

Almere

Politie
 • Politie
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving junior digitaal specialist districtsrecherche

Kent de digitale wereld voor jou geen geheimen? Zet je jouw expertise graag in om de wereld een stukje veiliger te maken? Politie Midden-Nederland zoekt junior digitaal specialisten die willen bijdragen aan het bestrijden van cybercriminaliteit. Met jouw kennis van data, internet gegevensdragers en netwerken werk je aan complexe opsporingsonderzoeken en breng je de waarheid aan het licht.

Wat ga je doen?
Als junior digitaal specialist verricht je digitaal onderzoek naar cybercrime. Je zorgt voor het verzamelen, veiligstellen, leesbaar maken en beschikbaar stellen van digitale gegevens. Deze haal je bijvoorbeeld uit in beslag genomen servers, laptops, smartphones, (auto)computers of van internet. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal dat kan leiden tot de aanhouding van een verdachte. Digitale sporen zijn vaak cruciaal voor een zaak. Soms ga je mee met een doorzoeking in een woning of bedrijf. Bij de recherche moet je snel in actie kunnen komen. Het werk is onvoorspelbaar en vaak werk je onder grote druk met strakke deadlines.

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Je werkt samen met diverse teams binnen onze eenheid, maar ook met externe partners zoals de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Daarbij neem je deel aan relevante netwerken als het gaat om de gezamenlijke aanpak van digitale componenten in onderzoeken naar digitale criminaliteit. Ook ben je betrokken bij de doorontwikkeling van het digitale onderzoekswerk en sta je collega’s bij op het terrein van digitale expertise.

Waar ga je werken?
Je komt te werken bij de districtsrecherche in Midden-Nederland. De districtsrecherche doet onderzoek naar criminaliteit met veel impact. Denk aan geweldcriminaliteit, jeugdcriminaliteit, vermogenscriminaliteit en probleemgerichte onderzoeken naar veelvoorkomende criminaliteit. We zoeken digitaal specialisten voor de plaatsen Almere, Amersfoort, Hilversum, Lelystad, Maarsen en Utrecht.

lees meer

Functie-eisen Als junior digitaal specialist heb je een passie voor ICT, techniek en het uitvoeren van digitale onderzoeken. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief sterk. Feiten kun je helder en gestructureerd op papier zetten en presenteren in begrijpelijke taal. Je kunt je handelingen goed uitleggen en schriftelijk vastleggen (in het belang van het strafrechtelijk onderzoek). Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen. Je zoekt actief de samenwerking op en draagt bij aan het gemeenschappelijk belang. Werken onder druk en met strakke deadlines is voor jou geen probleem.

Verder beschik je over:
 • intern: hbo werk- en denkniveau* en een opleiding op ICT-gebied, bij voorkeur een opleiding in de specialisatie Technische Informatica;
 • Extern: een hbo-diploma en een afgeronde opleiding op ICT-gebied, bij voorkeur in de specialisatie Technische Informatica;
 • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
 • kennis van één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
 • een rijbewijs B;
 • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • de bereidheid om opleidingen te volgen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info De standplaats is Almere, Amersfoort, Hilversum, Lelystad, Maarsen of Utrecht. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft tijdelijke werkzaamheden en een tijdelijke aanstelling voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

Interesse?
Bel met Jeroen Niessen, tribe lead cybercrimeteam en digitale criminaliteit (06 - 46 03 22 53) als je meer informatie over de functie of over de sollicitatieprocedure wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel of mail je met Jolandi Schreuder, ICT recruiter (06 - 18 16 38 88, [email protected]).

Solliciteer uiterlijk 7 december 2021 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek P en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Informatie Analist in Almere Bekijk alle soortgelijke vacatures