Network Operations Engineer bij Treetop in Alkmaar

Alkmaar

Treetop
 • Treetop
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ervoor zorgen dat onze klanten altijd en overal kunnen werken. Met meer dan 2.000 werkplekken die we op afstand monitoren en beheren, is dat de uitdaging die jij als Network Operations Engineer krijgt. Wil jij meer weten over deze vacature bij Herke ICT Group in Alkmaar? Lees dan verder.

Wat ga je doen?
Jij, de Network Operations Engineer, monitort dagelijks de IT-omgeving van onze klanten en ondersteunt ze bij de automatisering van hun bedrijfsprocessen. Hierbij werk je met de oplossingen van Microsoft en HP. Daarnaast pak je complexe vraagstukken én tweede en derdelijns incidenten op. Denk bijvoorbeeld aan thema's en issues als performance problematiek, back up en restore, disaster recovery en ISO audits. Hierbij werk je nauw samen met je collega's van de service desk en het team van technische consultants.

Dat alle systemen altijd, dus ook s'avonds en in het weekend, werken is essentieel. Daarom draai je af en toe mee in een storingsdienst. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Zo zorg jij ervoor dat onze klanten altijd kunnen doorwerken! Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de distributie van software, patches en voer je updates uit. Ook zorg jij voor regelmatige back-up procedures en de controle hierop.

En er is meer. Ook neem je deel aan verschillende projecten, het testen van Office 11, onderzoeken van productkeuzes Altaro versus VEEAM, kijken naar betere monitoringtools, zijn hier voorbeelden van. Op deze manier krijg jij alle ruimte om mee te denken in waardevolle IT-oplossingen voor ons klanten.

Het team
Als Network Operations Engineer ben je onderdeel van ons Network Operations Centre (NOC) team dat naast jou uit 2 directe collega's bestaat. Verder ga jij deel uitmaken van Herke ICT Group, een bedrijf waar nu ruim 50 gepassioneerde collega's werken. Samen werken we aan hetzelfde doel: kleine en middelgrote bedrijven helpen bij hun digitale transformatie.

Wat bieden wij?
Als Network Operations Engineer werk je voor het label Herke ICT binnen de organisatie Treetop. Wij bieden je een baan bij het leukste IT-bedrijf. Het is namelijk kleinschalig genoeg om al je collega's te kennen, maar groot genoeg om jezelf te kunnen ontwikkelen. Wij staan altijd open voor jouw mening. Bij Herke ICT Group wordt er veel samengewerkt om innovatief te blijven en de blik te richten op de horizon. Wij geven jou de mogelijkheid om hier aan deel te nemen en je enthousiasme te delen!
Verder bieden wij:
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 26 vakantiedagen, pensioenregeling en 8% vakantiegeld;
 • een functie voor 40 uur per week, 36 uur is bespreekbaar;
 • flexibele werktijden in overleg met je team;
 • faciliteiten om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven zoals Develop Friday waarin nieuwe technieken worden besproken;
 • gevestigd bij de A9 dus goed bereikbaar;
 • tijd voor gezelligheid en ontspanning, om successen te vieren of gewoon om de week met een borrel af te sluiten.

lees meer

Functie-eisen Wat breng je mee?
Je bent een ervaren netwerk specialist met ruime automatiseringskennis. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (in zowel Nederlands als Engels) en je bent stressbestendig. Hierdoor weet jij de rust en het overzicht te bewaren en manage jij de verwachtingen van onze klanten. Vanzelfsprekend heb je aantoonbare kennis van netwerkinfrastructuren. Als netwerk specialist ben jij bekend met netwerk typologieën, protocollen en netwerk configuraties van routers en switches.
Veder beschik jij over:
 • een afgeronde MBO niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld richting de ICT of Informatica;
 • minimaal 2 jaar werkervaring als Network Engineer;
 • ITIL foundation en MCITP certificering
Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij je als Network Operations Engineer blijven ontwikkelen? Solliciteer dan voor 10 december op deze vacature door op de sollicitatiebutton te klikken. Wacht niet te lang met reageren, de werving gaat gelijk starten. Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mail naar [email protected]

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!