Dienstenorganisatie Protestantse Kerk

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

Dienstenorganisatie Protestantse Kerk
  • Dienstenorganisatie Protestantse Kerk
  • Utrecht, Utrecht

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland draagt bij aan een toekomstgerichte kerk: betrokken op God, elkaar en de wereld. Zij ondersteunt lokale gemeenten, andere kerkplekken, classes en het geheel van de Protestantse Kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Dienstverleningsmodel: compact, wendbaar en volop betrokken.
Werken aan de kerk van morgen doen we vanuit twee clusters: Begeleiding en Ontwikkeling en Ondersteuning en Beheer. Met vier programmalijnen sluiten we aan op de grote uitdagingen voor lokale gemeenten. In de overtuiging dat we hen echt vérder kunnen helpen. We willen dat ons aanbod inhoudelijk én efficiënt is. We geven begeleiding op verschillende niveaus, passend bij de hulpvraag.

Onze kernwaarden zijn:

dichtbij
We werken dicht bij onze doelgroepen, in hun context. Dat betekent dat we inzetten op aandachtige nabijheid en langdurige betrokkenheid. We zijn maximaal toegankelijk, ook als ons werk plaatsvindt in Utrecht. We weten wat er speelt en delen niet alleen succesverhalen, maar geven ook aandacht aan wat niet lukt.

dienstbaar
Bij alles wat we doen zetten we het belang van onze doelgroepen voorop. We werken vanuit een luisterende, adviserende en ondersteunende basishouding. We zoeken voortdurend aansluiting bij de (latente) behoeften van onze doelgroepen. Daarin zijn we flexibel.

doelgericht
Hoewel we dienstbaar zijn en inspelen op behoeften, laten we ons niet leiden door de waan van de dag. We zijn doelgericht, met een toekomstgerichte focus. We streven naar efficiënte manieren om doelen te bereiken, en we doen onderzoek naar de mate waarin dat lukt.

duurzaam
We zijn een duurzame organisatie. Dat wil zeggen dat we toekomstgericht zijn bij de inzet van mensen en middelen. Ook houden we rekening met de ecologische voetafdruk die we als dienstenorganisatie achterlaten op aarde; die proberen we zo klein mogelijk te houden.



Locatie

Dienstenorganisatie Protestantse Kerk https://cdn.ictergezocht.nl/logo_groot/37dcc2113a682a63d2913982ac0fff7b134da96523c63311.png https://cdn.ictergezocht.nl/logo_groot/37dcc2113a682a63d2913982ac0fff7b134da96523c63311.png
3503RM Utrecht Utrecht NL