Veiligheidsregio Kennemerland

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Veiligheidsregio Kennemerland
  • Haarlem, Noord-Holland

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de 9 gemeenten in de regio. Zij bestaat uit de GGD, de Brandweer, het Veiligheidsbureau, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland en het Facilitair Bedrijf en ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1160 medewerkers (inclusief vrijwilliger).
Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. Met Tata Steel, het Noordzee kanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregios in Nederland.

Wij willen het regionale kennis-en expertisecentrum zijn voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland! Ons handelen reflecteert wat wij als VRK(-ers) willen uitstralen; professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.

Brandweer Kennemerland is een regionaal korps en heeft brandweerposten in de 9 gemeenten in de Veiligheidsregio Kennemerland. We bestrijden branden en we proberen branden te voorkomen, onder andere door controles en het geven van voorlichting. Ook verlenen we hulp bij ongevallen en verrichten we metingen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Onze organisatie telt 340 vaste krachten en 400 vrijwilligers. Brandweer Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland.



Locatie

Veiligheidsregio Kennemerland
2015CK Haarlem Noord-Holland NL