Stiching IUCN Nederlands Comité

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Stiching IUCN Nederlands Comité
  • Amsterdam, Noord-Holland

IUCN NL is een national committee van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), s werelds grootste en oudste unie van natuurorganisaties, wetenschappers en overheidsinstellingen. IUCN stelt onder andere jaarlijks de Rode Lijst van bedreigde dieren en planten op en heeft als enige natuurorganisatie de status van ambassadeur bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft IUCN 39 lidorganisaties, waaronder Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, Stichting Natuur Milieu en Vogelbescherming Nederland. Voor deze leden fungeert IUCN NL als platform en organiseert daartoe vier maal per jaar een Vergadering van Participanten.

IUCN NL maakt zich in binnen- en buitenland sterk voor het behoud en het herstel van natuur vanuit de invalshoek ecosystemen en biodiversiteit. Primair doel is om samen met de Nederlandse lidorganisaties een op wetenschappelijke inzichten gebaseerde bijdrage te leveren aan de vergroening van de economie en de internationale samenwerking. Daaraan gerelateerd voert IUCN NL een grote portefeuille internationale projecten uit op het raakvlak van natuurbescherming en armoedebestrijding, in samenwerking met partners in binnen- en buitenland.

Op het gebied van vergroening van de economie en de internationale samenwerking heeft IUCN NL veel te bieden: de in het internationale IUCN-netwerk besloten biodiversiteitsexpertise; de initiatieven richting het bedrijfsleven (waaronder het stevig gevestigde Leaders for Nature netwerk en het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie samen met VNO-NCW); en de ervaring met internationale projecten. De eerste prioriteit daarbij is het versterken van de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de lidorganisaties voor het behoud van ecosystemen en biodiversiteit wereldwijd.



Locatie

Stiching IUCN Nederlands Comité
1018DD Amsterdam Noord-Holland NL