Vilans, In voor Zorg

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Vilans, In voor Zorg
  • Utrecht, Utrecht

Met zorg werken aan kwaliteit van leven?
Vilans is hét onafhankelijke kenniscentrum voor langdurende zorg. Op ons kantoor in hartje Utrecht werken zon 150 mensen. Samen met het veld ontwikkelen en verspreiden we praktijkgerichte kennis en verrassende oplossingen die de langdurende zorg helpen verbeteren. Waarom we dat doen? Zo kunnen we samen de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen die langdurende zorg nodig hebben. Wij zijn er voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, de zorg voor chronisch zieken en de thuiszorg.

Maak bij Vilans jouw ambities waar
Vilans is de organisatie waar je kunt bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte. Je werkt aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken. Dat doe je in vernieuwende projecten die blijvende verbeteringen in de praktijk opleveren. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Stimuleringsprogramma In voor zorg!
In oktober 2009 startte Vilans samen met het Ministerie van VWS het nieuwe stimuleringsprogramma In voor zorg! voor organisaties actief in verpleging- en verzorging van ouderen, gehandicaptenzorg, thuiszorg en langdurende ggz. Het programma In voor zorg! helpt deze organisaties in de langdurende zorg in te spelen op de vele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de steeds krappere arbeidsmarkt, economische druk en het daarmee samenhangende overheidsbeleid. Meedoen aan In voor zorg! moet sterkere, klant- en vraaggerichte organisaties opleveren. Hoe bereiken we dat? Organisaties die meedoen, stimuleren de bestaande verbeteractiviteiten in de eigen organisatie en vullen deze aan. In voor zorg! ondersteunt instellingen met kennis, instrumenten om bewezen goede voorbeelden te starten en door te voeren en inzet van een eigen In voor zorgmedewerker. Het op maat invoeren van kennis in de praktijk staat centraal. In voor zorg! zet kennis uitwisselen en delen hoog op de agenda van alle betrokken in de langdurige zorg en biedt op termijn scholing en training voor de deelnemers.
ICT-toepassingen spelen een belangrijke rol bij de uitvoering van het programma In voor zorg. Voor relatie- en accountmanagement gebruiken we een CRM-systeem van Efficy. Voor kennismanagement en e-learning moeten we nog een specifiek systeem kiezen. De tools voor kennismanagement en e-learning zijn van groot belang voor In voor zorg!, omdat deze het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen alle betrokken instellingen ondersteunen. Bovendien bieden die tools een infrastructuur voor de inhoudelijke rapportages over de vele verschillende trajecten die in het kader van In voor zorg! bij zorginstellingen starten. Kennismanagement- en e-learningtools dienen dus zowel een ontwikkel- als een rapportagedoel. De te kiezen tools zullen gekoppeld worden aan de In voor zorg-website



Locatie

Vilans, In voor Zorg
3514HX Utrecht Utrecht NL