Atria Kennisinstituut voor vrouwengeschiedenis en emancipatie

Contact, telefoonnummer, adres & vestigingen.

  • Atria Kennisinstituut voor vrouwengeschiedenis en emancipatie
  • Amsterdam, Noord-Holland

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, staat voor een gendergelijke samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk gelijke behandeling, gelijke rechten en gelijke kansen krijgen, en zich verbonden voelen met elkaar.
We verzamelen en beheren het erfgoed van vrouwen en vrouwenbewegingen.

We leveren kennis die de rol van vrouwen in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in kaart brengt en bijdraagt aan de realisatie van gelijke behandeling van én gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in al hun sociaal-culturele diversiteit en vanuit een intersectionele blik.

Vrouwenrechten zijn mensenrechten. Atria (1935) levert kennis opdat de lang bevochten gelijkberechtiging van vrouwen en mannen daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht in alle diversiteit. Als kennisinstituut verzamelt, beheert, en deelt Atria het erfgoed van vrouwen, onderzoekt hun huidige positie in de samenleving en adviseert over toekomstige ontwikkelingen en beleid. Atria verbindt historische en actuele kennis. Het belicht de kracht en innoverende bijdragen van vrouwen aan de samenleving.



Locatie

Atria Kennisinstituut voor vrouwengeschiedenis en emancipatie
1017HK Amsterdam Noord-Holland NL