user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

What are you waiting for? Register and become king of your career!

Job Applicatiebeheerder en ontwikkelaar

Application administrator
Maandag® Amsterdam
 • Maandag® Amsterdam
 • HBO or higher
 • Medior level
 • Permanent contract / Secondment
 • 40 hours p/w
Function description De afdeling Stedelijk Beheer van Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) beschikt over eigen ICT-systemen en -applicaties waarmee data worden vergaard in de openbare ruimte. Een ervan is  de softwareapplicatie 'Cleopatra' (gebaseerd op een Rotterdamse voorloper, geprogrammeerd in Jboss EAP/AMQ) voor het geautomatiseerd handhaven van inrijverboden in gebieden in de stad waar de toegang aan bepaalde categorieën gemotoriseerd verkeer door de gemeenteraad is ontzegd (op basis van kentekenherkenning). Het gaat met name om de milieuzones, maar ook de onderdoorgangen (fiets- en voetgangerspassages) van het Rijksmuseum en het Centraal Station en op termijn eventueel ook voor beperkingen aan de routes voor zwaar verkeer, selectieve toegang tot taxistandplaatsen en autoluwe delen van de stad. Daarnaast levert de applicatie data voor de reistijdensoftware, de crowd monitoring en het waarnemingenarchief. De software omvat modules voor zaken als ontheffingen, koppelingen (camera's, dynamische bebording, DigID, E-herkenning, IDeal), toezicht en handhaving. Daarbij wordt bovendien gebruik gemaakt van een of meer ESB('s) (enterprise service bus), die ten behoeve van de diverse applicaties en datastromen geconfigureerd moet(en) worden. Voor het beheer en het waar nodig aanpassen van de applicatie en de erbinnen draaiende ESB is een applicatiebeheerder nodig.

Werkzaamheden
Als applicatiebeheerder ben jij verantwoordelijk voor het opleveren van een beschrijving, documentatie en een handleiding voor 'Cleopatra' en de bijbehorende ESB's. Je werkt samen met functioneel beheer, gebruikers en leveranciers. Daarnaast mag jij de impact vaststellen van technische wijzigingen in de systemen op (het functioneren van) de applicatie, inclusief de business rules, koppelingen en modules (zoals voor dynamische bebording, camera's, DigID, E-herkenning). Dit doe jij in nauwe samenwerking met de softwareontwikkelaars en systeembeheerders. Vind jij het leuk om technische foutmeldingen op te snorren, software up to date te houden en de veiligheid van applicaties te borgen? Dan ben jij de applicatiebeheerder die wij zoeken!

read more

Requirements
 • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau
 • kennis van en ervaring met JBoss EAP en JBoss AMQ
 • kennis van en ervaring met F5 big IP, met name ASM en APM
 • kennis van en ervaring met het onderhouden van de ESB(s)
 • kennis van en ervaring met het programmeren van software voor het handhaven van toegangsverboden via kentekenherkenning en de ICT-technische afhandelingsprocessen bij overtredingen
 • ervaring met het analyseren en volgen van berichtenverkeer via een ESB
 • ervaring als applicatieontwikkelaar en ­beheerder
 • ervaring met het opstellen van softwaredocumentatie
 • ervaring met complexe vraagstukken en werkvelden binnen de politieke context (pré)
 • ervaring heeft bij een gemeente, provincie of het rijk (pré)

read more

Company description Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR)/Stedelijk Beheer beheert in de gemeente een groot deel van de spullen op straat, zoals verhardingen, gemeentelijke tunnels, bruggen en kademuren, verkeerslichten, verkeersinformatiesystemen, openbare verlichting, enz. enz., in samenwerking binnen de directie met onder meer een beleidsafdeling, de afdelingen Verkeersmanagement en buiten de directie met alle andere onderdelen van de gemeente die verantwoordelijkheden hebben in de openbare ruimte.

read more

Salary info Salary negotiable
Applicatiebeheerder en ontwikkelaar
Rating: 7.2
Votes: 33

 1. ICTerGezocht.nl
 2. IT Jobs
 3. Amsterdam