user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Job Bedrijfsarchitect (UWV WERKbedrijf) - Amsterdam

in Amsterdam

 • UWV
 • HBO or higher
 • Junior/Medior level
 • Permanent contract
 • 40 hours p/w
Function description UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Waar anders wordt een gigantisch nieuw applicatielandschap gebouwd waar 1,4 miljoen klanten gebruik van gaan maken? En waar jij ervoor zorgt dat dit landschap verbeterd wordt en vooral stabiel blijft, zodat alle gebruikers er plezier van hebben? En dan hebben we het o.a. over het portaal werk.nl, de intakes van de uitkeringsaanvragen én het digitale loket voor ontslagvergunningen en tewerkstellingsvergunningen. Nou?

Als Bedrijfsarchitect vertaal je de interne en externe ontwikkelingen naar een goede bedrijfsarchitectuur. Dit alles in relatie tot de referentiearchitectuur. Daar vanuit ontwerp en beheer je de bedrijfsinrichting. Denk hierbij aan het geheel van alle werkprocessen, ICT-ondersteuning, opleiding, instructies en gebruikershandleidingen. Projecten waar je aan kunt denken zijn de werkverkenner 2.0 en zoeken & vinden werkgevers. Je standplaats is het UWV-hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?
 • Je neemt een centrale positie in tussen: enerzijds de business en anderzijds de technische kant. Je schakelt met mensen die gebruik maken van de applicaties en aan de andere kant met de ontwikkelaars. Aan jou de taak deze twee naar elkaar te brengen zodat er een optimaal applicatielandschap gecreëerd wordt.
 • Je vertaalt alle ontwikkelingen in richtinggevende alternatieven en goede oplossingen. Je bereidt dan ook de beleidsbeslissingen voor de directie voor.
 • Je creëert draagvlak voor de gemaakte keuzes.
 • Jij levert een strategische bijdrage aan het informatieplan en stemt dit af met de directie van deze divisie.
 • Je geeft advies met meerdere scenario’s over complexe vraagstukken m.b.t. de verbetering van de bedrijfsdoelstellingen. Tegelijkertijd lever je hier de onderbouwing voor aan, zodat de juiste belangenafweging gemaakt kan worden.
 • Je bouwt aan jouw interne en externe netwerk, zodat je tot een snelle informatievoorziening komt én draagvlak creëert voor de op te leveren adviezen.

read more

Requirements * Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt in ieder geval al 3 jaar ervaring opgedaan als Bedrijfsarchitect of in een soortgelijke rol.
 • Aanvullende cursussen op het gebied van bedrijfsarchitectuur, jij hebt ze gevolgd.
* Je kennis:
 • Jij kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van jouw vakgebied als geen ander. En door jouw interesse in je vakgebied, beschik je ook over de kennis van andere specialismen.
 • Hebben wij het globaal over de wetgeving en de organisatie van de Sociale Zekerheid en de plaats van het UWV in deze keten, dan weet jij waar wij het over hebben.
 • Doordat jij een klik hebt met de ICT, ben jij in staat het technische onderdeel zó te vertalen dat dit begrijpbaar is voor de klanten en gebruikers.
* Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Jij beschikt over het talent om binnen no time een netwerk op te bouwen dat van pas komt bij de realisatie van jouw doelstellingen.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Tot slot ben jij in staat afstand te nemen van de dagelijkse praktijk. Alleen zó ben jij in staat de hoofdlijnen te zien en je focus te leggen op het langetermijnbeleid.

read more

Company description Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Bedrijfsarchitect moet overwegen. Zeker als jij graag het nieuwe applicatielandschap zo optimaliseert dat de 1,4 miljoen klanten en een groot aantal UWV-collega’s plezier beleven aan het gebruik ervan.

Bij UWV werken 1.300 medewerkers aan de informatievoorziening. In een grote verandering gaat nu een grote groep medewerkers van de centrale IT-organisatie over naar de divisies om ze directer onder hun regie te brengen.

Specifiek ga jij aan de slag voor IM Office WERKbedrijf. Samen met 22 fte vormen jullie de stafafdeling van de IV Directeur. Jullie zorgen ervoor dat o.a. werk.nl optimaal werkt, de juiste arbeidsinformatie geleverd wordt, de voorzieningen voor de arbeidsgehandicapten beschikbaar is én de intakes van uitkeringsaanvragen WW en Bijstand goed werken.

Overall ondersteunen jullie de directie van deze divisie bij de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie en adviseren hen ten aanzien van de veranderstrategie. Als Bedrijfsarchitect vertaal je alle interne en externe ontwikkelingen, van de specifieke dienstverlening, naar de bedrijfsarchitectuur. Dit alles met als einddoel het optimaliseren van het applicatielandschap.

read more

Salary info Gross € 44,200 - € 56,000 p/y
Bedrijfsarchitect (UWV WERKbedrijf) - Amsterdam
Rating: 8.3
Votes: 41

 1. ICTerGezocht.nl
 2. IT Jobs
 3. Amsterdam