Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

7 redenen om ICT recruitment uit te besteden

door Michiel van der Avoird
930x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

Het werven van nieuw personeel kan arbeidsintensief, tijdrovend en prijzig zijn. Hoe specialistischer de functie, hoe kleiner het aanbod en hoe kieskeuriger de kandidaat. We noemen de 7 belangrijkste voordelen van outsourcing bij ICT recruitment.

Voordelen van IT outsourcing

1. Betere quality of hire
Bedrijven groot en klein besteden werving en selectie uit om IT vacatures zo snel mogelijk ingevuld te krijgen. Gespecialiseerde HR bureaus kennen de markt en hebben inzicht in zowel functieprofielen als kandidaten. Een goede outsourcingpartner levert bovendien niet alleen kwaliteitspersoneel, maar mogelijk ook concurrentievoordeel op de lange termijn op.

2. Tijdsbesparing
De meeste ondernemers hebben onvoldoende tijd en middelen om recruitment zelf uit te voeren. Gespecialiseerde ICT'ers liggen niet voor het oprapen, het duurt soms maanden voordat de juiste kandidaat zich aandient. Een lange time to hire frustreert de continuïteit en productiviteit van de IT-afdeling. De inzet van externe recruitment consultants versnelt het wervingsproces.
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 18.780 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's

3. Kostenreductie
Van het plaatsen van vacatures op platforms zoals ICTerGezocht.nl, tot het screenen van kandidaten: recruitment is zowel tijdrovend als arbeidsintensief. Hoe sneller een vacature ingevuld kan worden, hoe beter. Outsourcing vraagt een investering, maar valt op de lange termijn vaak goedkoper uit.
 
  • De kosten voor HR-trainingen en cursussen voor intern personeel vervallen.
  • Het risico op het aannemen van een ongeschikte kandidaat is kleiner. Het personeelsverloop blijft laag en geldverspilling wordt voorkomen.
  • HR-bureaus kunnen wervingsactiviteiten opschalen of afbouwen en kostenefficiënt anticiperen op veranderende klantbehoeften.

4. 100% focus op kerntaken
Recruitmentactiviteiten mogen de dagelijkse workflow niet in de weg zitten. Managers hebben bedrijven en/of afdelingen te runnen en onder meer programmeurs moeten zich concentreren op het werk waarvoor ze zijn aangenomen. Outsourcing leidt tot een hogere productiviteit, kwaliteit en winstgevendheid.

5. Optimaal recruitmentproces
Een recruitmentbureau kan het volledige wervingsproces opnieuw inrichten, automatiseren, optimaliseren en consistent doorvoeren op alle afdelingen. Elke fase van het proces kan in realtime worden gevolgd. Managers kunnen strategische beslissingen nemen op basis van gedetailleerde inzichten en KPI's.

6. Anticiperen veranderende behoeften
Voor onder andere snelgroeiende bedrijven kan het lastig zijn om te blijven voldoen aan wervingsbehoeften. HR consultancy bureaus kunnen anticiperen op fluctueringen en voor een groot aantal uiteenlopende IT vacatures tegelijk werven zonder afgeleid te worden.

7. Minder personeelsverloop
Een hoog personeelsverloop maakt je niet direct een slechte werkgever. Het recruitmentproces kan gemankeerd zijn en leiden tot mismatches, waardoor er steeds opnieuw geworven moet worden. Een slecht uitgevoerd HR-proces kan de continuïteit van lopende projecten verstoren.

Kies het juiste IT recruitment bureau

Professionele recruiters hebben de ervaring, middelen en vaardigheden om een positie snel en efficiënt in te kunnen vullen. Zij houden de markt continu in de gaten en melden zich zodra er een geschikte kandidaat is gevonden. Ook al is het aanbod aan leveranciers groot, zomaar een partnership aangaan is onverstandig. Kies een partij die de tijd neemt om de bedrijfscultuur en -ethiek te leren kennen. Plan een persoonlijk gesprek in. Een succesvolle samenwerking heeft een positieve impact op bedrijfsresultaten. Werknemers blijven productief en de kwaliteit van geleverd werk is gewaarborgd.

Kom via ons platform in contact met 18.780 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Bladel 1 uur geleden
Soesterberg 1 uur geleden
Den Haag 2 uur geleden
Maastricht 11 uur geleden
Voorthuizen 406 dagen geleden
Amsterdam 11 dagen geleden
Eindhoven 20 dagen geleden
Heerjansdam 25 dagen geleden
Den Haag 163 dagen geleden
Rozenburg (ZH) 1115 dagen geleden