6 Skills van een goede app developer

6 Skills van een goede app developer
Smartphones en tablets spelen een grote rol in ons leven. We kunnen niet meer zonder en apps zijn gezichtsbepalend geworden voor veel bedrijven. Het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel, de echte specialist beweegt mee. We benoemen 6 skills van een goede app developer.

1. Agile Development

Agile development wordt door velen inmiddels gezien als basisvaardigheid. App-specialisten maken vaak deel uit van een DevOps-team, kennis van lean-werkwijzen en Scrum is vereist. Java programmeurs, Objective-C ontwikkelaars, front end- en back end-specialisten, UI- UX- en Interaction designers delen grote projecten op in kleinere opdrachten. Daarbij stellen ze prioriteiten om de waarde van softwareproducten te maximaliseren.

2. Zakelijk inzicht

De moderne applicatieontwikkelaar is zowel technisch als zakelijk uitstekend onderlegd. Apps nemen een centrale plaats in bij een groot aantal bedrijven. Er moet worden voldaan aan strategische langetermijndoelen. Succesvolle specialisten optimaliseren apps om rendementen te maximaliseren en de concurrentie voor te blijven.

3. Cross platform app development

De drie belangrijke besturingssystemen voor mobiele apparaten: iOS, Android en Windows. Een app moet werken op alle platforms om succesvol te zijn of worden. Goede ontwikkelaars hebben kennis van meerdere besturingssystemen, zijn bij voorkeur ervaren en bouwen apps die op elk mobiel apparaat werken.

Mobiele app developers moeten dus veelzijdig zijn. Veel werknemers gebruiken zowel iOS als Android, bedrijven hebben één of meer eigen mobiele apps. Gebruikerservaring (UX) is bepalend voor het succes van een app. Gebruikersinterfaces (UI) moeten daarom geoptimaliseerd zijn voor alle platforms.

De 5 populairste ontwikkelomgevingen volgens StackOverflow:
  • Android Studio
  • Visual Studio Code
  • Xcode
  • Visual Studio
  • Notepad++

4. Programmeertalen

App developers werken vaak bij software- of mediabedrijven die zich volledig concentreren op de ontwikkeling van apps voor externe bedrijven. Grotere organisaties hebben app developers in dienst die de eigen bedrijfsapplicaties onderhouden en/of uitbreiden. Technische functievereisten lopen uiteen. Het ene bedrijf werkt bijvoorbeeld met programmeertaal Swift van Apple, anderen zweren bij Java.

Hoe weet je welke programmeertaal je moet kiezen? Waarom heb je die taal gekozen? Deze vragen moet je jezelf stellen voordat je verdergaat. De 10 meest gebruikte programmeertalen volgens ProBytes:
  • Python
  • JavaScript
  • TypeScript
  • Ruby
  • C#
  • Java
  • PHP (Hypertext Preprocessor)
  • Swift
  • Kotlin
  • Go
94cece68e3b8e453d330dcb4f289b8b09caad4b6679a56b2.jpg

5. Cyber Security

De stabiliteit en veiligheid van een app moet gegarandeerd zijn; er wordt immers persoonlijke data en/of vertrouwelijke bedrijfsinformatie in opgeslagen. Een goede developer werkt gestructureerd, levert (nagenoeg) schone code op en hanteert de nieuwste en beste beveiligingstools met het oog op versleuteling en gegevensverlies.

6. Internet of Things

Het aantal IoT-apparaten groeit hard. Apps op smartphones, phablets en tablets moeten data uitwisselen met toegepaste software in slimme elektronica. Overzichtelijke interfaces staan synoniem aan snelheid en effectiviteit. Bedreven app ontwikkelaars garanderen zowel een stabiele, foutloze als veilige werking.
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wil jij gratis leren programmeren? Ontdek deze 5 websites!

Softwareontwikkeling is een van de snelst groeiende vakgebieden, de vraag naar vakbekwame programmeurs blijft onverminderd groot. Wil jij gratis leren...
Michiel van der Avoird 11 feb 2019

Wil jij gratis leren programmeren? Ontdek deze 5 websites!

Softwareontwikkeling is een van de snelst groeiende vakgebieden, de vraag naar vakbekwame programmeurs blijft onverminderd groot. Wil jij gratis leren...
Michiel van der Avoird 11 feb 2019
 
check