Vacature Solution Architect infrastructuur - Den Haag

Den Haag

Tweede Kamer der Staten-Generaal
 • Tweede Kamer der Staten-Generaal Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten. Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega's ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

De Tweede Kamer zoekt een Solution Architect infrastructuur!
Als Solution Architect stel jij High Level Designs op en je beoordeelt kritisch de Low Level Designs met betrekking tot automatisering vraagstukken. Daarnaast beoordeel je, binnen gedefinieerde principes en kaders, project(start)architecturen. Je werkt nauw samen met de beheerteams, productmanagers, collega-architecten en servicemanagers en fungeert als verbindende factor. Je bent bedreven in het schrijven van memo's en adviesrapporten richting management en legt deze voor ter besluitvorming.

Zo ziet jouw baan eruit
Als Solution Architect ben je in samenwerking met collega's verantwoordelijk voor de infra-architectuur. Met jouw werkzaamheden draag je direct bij aan de toekomstvaste ontwikkeling en continuering van de dienstverlening aan de Tweede Kamer.
Samen met het team kom jij tot afstemming over de wijze waarop je functionele behoeften vertaalt naar een technische oplossing. Je houdt hierbij rekening met de toekomstige beheersbaarheid en het verminderen van complexiteit. Je doet dit door zoveel mogelijk bestaande gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. Je houdt rekening met de Rijksbrede standaarden op basis van de informatiebeveiliging en de architectuurprincipes.

Verder:
 • neem je deel aan meerdere projecten tegelijkertijd;
 • begeleid je projecten en blijf je betrokken zodat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen High Level Designs (HLD) en Low Level Designs (LLD) en in de realisatie van de oplossing;
 • werk je mee aan het voortschrijdend vormgeven en inrichten van de Tweede Kamerarchitectuur;
 • bij grotere complexe verstoringen in de infrastructuur adviseer je de operationele managers mbt de te nemen (vervolg)stappen;
 • treed je op als sparringpartner voor de Technisch Security Expert van het Team;
 • spreek je dagelijks met (technische) specialisten en de informatie die je krijgt kun je overbrengen aan niet-technische stakeholders in begrijpelijke taal.

lees meer

Functie-eisen Dit ben jij
Als Solution Architect kun je goed samenwerken. Je bent een echte netwerker en je hebt een klantgerichte houding. Bovendien kun je gemakkelijk wisselen van abstractieniveau en perspectief. Je hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en beschikt over een stevige mate van overtuigingskracht. Ook communiceer je vlot, ben je besluitvaardig en in staat om diepgaande vraagstukken uit te zoeken en te beantwoorden. Je signaleert preventief en analyseert gemakkelijk afwijkingen in de infrastructuur en bijbehorende architectuurprincipes. Daarnaast beschik je over een flexibele instelling waarbij je goed weet om te gaan met eventuele weerstand en andere zienswijzen.

Wat neem je mee?
 • Aantoonbaar wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde hbo-opleiding bij voorkeur ICT gerelateerd;
 • Werkervaring bij de Rijksoverheid met NORA en EAR is een pre;
 • Tenminste 2 jaar praktische ervaring met IT-infrastructuur in brede zin en 1 jaar met het ontwerpen van systemen;
 • Tenminste 5 jaar ervaring van en praktische ervaring als engineer met moderne relevante infrastructuur product-technologieën op het gebied van network, compute en storage waarbinnen architectuur principes als IaaS, PaaS en SaaS je meer dan bekend zijn;
 • Kennis en ervaring mee mbt informatiebeveiliging (ISO27001);
 • Spreekwoordelijk heb je je sporen verdiend in de techniek van waaruit je met een stevige technische basis doorgroeit richting de rol van Solution Architect;
 • Kennis van en ervaring met het praktisch toepassen van architectuurraamwerken in het algemeen en TOGAF in het bijzonder;
 • Aantoonbare, gespecialiseerde kennis van modelleertechnieken, -tools en -modellen (bij voorkeur ArchiMate of soortgelijk);
 • Communiceren op zowel operationeel als tactisch niveau;
 • Ervaring met de toepassingsmogelijkheden van Cloud, App's, API en Microservices;
 • Ruime ervaring met het ontwerpen van nieuwe oplossingen op basis van security-by-design binnen het (infrastructuur-) architectuurdomein;
 • Affiniteit met het werk van de Tweede Kamer.
Jouw werkplek
Als Solution Architect kom je te werken binnen team Uitvoering van de Dienst Automatisering (DA). Je komt te werken in een hecht team dat elke dag vol enthousiasme de ICT-dienstverlening van de Tweede Kamer ondersteunt. De afdeling waar je aan de slag gaat voert het operationele beheer en onderhoud uit van de vakgebieden Connectivity/Security, Hosting, Datahandling en Werkplekbeheer.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.816 - € 5.671 p/m
Overige info Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.815,55 tot € 5.671,10 bruto (schaal 12 , afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek (een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden). Het betreft een vaste fulltime functie.

Je krijgt een uitdagende rol waar je dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. En er staat een enthousiast team voor je klaar.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Shimi Goossen, Senior Corporate Recruiter via 06-50052268 of met John van den Hoek, Teamleider Uitvoering, via 06-21161613.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten. Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega's ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Shimi Goossen
06-50052268
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Cisco Netwerk Engineer in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag