Vacature (Afstudeer)Stage ICT Servicedesk - Zwolle

Zwolle

Enexis
 • Enexis
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Traineeship
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Momenteel zijn we op zoek naar 1 fulltime of 2 parttime stagiairs per 9-2020. Als IT Servicemanagement willen wij van een reactieve organisatie naar een proactieve organisatie bewegen. Daarbij willen wij onder andere gebruik maken van monitoring, in dat kader hebben wij twee (parttime) of één (fulltime) stage-/afstudeeropdracht geformuleerd: verbeteronderzoek op het gebied van monitoring & verbeteronderzoek op het gebied van faalkosten. We leggen je hieronder graag uit hoe we dit voor ons zien.


Inventariseren van alle huidig gebruikte monitoring binnen het domein P&S (type monitoring.

 • Naam van de monitoring tool/oplossing. 
 • De scope: waar wordt het op ingezet en wat wordt er exact gemonitord (technisch/functioneel).    
 • Welke tijden worden er gemonitord, tegen welke tresholds, is er bijv. automatische signalering via SMS of mail o.i.d.?  
 • Wie is verantwoordelijk en heeft als taak dat er gemonitord/beheerd wordt?

  Al de huidige monitoring plotten op de 7 lagen ICT architectuur.

 • Uitvoeren van een GAP analyse.
 • Aanbevelingen geven om hierin een verbeterslag te maken.

  Daarnaast willen we een tweede onderzoek hieraan koppelen. Het vermoeden bestaat namelijk dat ICT veel faalkosten maakt. Onder faalkosten wordt verstaan: door het niet volgen van afspraken, procedures en processen, moet herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. De kosten die daarin gemaakt worden zijn faalkosten. Bij first time right, worden deze kosten niet gemaakt. Voorbeeld: door het ordentelijk uitvoeren van een change, volgens afspraken en proces, vinden er geen verstoringen plaats en zijn er dus geen faalkosten.

  Deze opdrachtformulering is:
  1.    Inventariseren wat de hoogte is van alle faalkosten, die ICT per jaar maakt.
  2.    Splits deze uit per type veroorzaker, zodat wij over kengetallen beschikken o.b.v. de oorzaak. Bijvoorbeeld het niet goed uitvoeren van een change kost gemiddeld een x bedrag aan faalkosten.

lees meer

Functie-eisen

We zoeken iemand die momenteel een hbo of wo opleiding volgt op het gebied van (Technische) Bedrijfskunde/Informatica/ICT/Economisch.

In deze opdracht wordt van je verwacht dat je in staat bent om snel en juist verbinding te maken met collega's en zelfstandig aan de slag gaat, met natuurlijk de juiste handvaten vanuit onze kant.

Aanbod

Naast een toffe opdracht en een leuke bedrijfssfeer ontvang je van ons een stagevergoeding (bruto op voltijdbasis) afhankelijk van je niveau: 

 •     Hbo/universitair niveau €300,- bruto;
 •     Afstudeeropdrachten op HBO/Universitair niveau €450,- bruto.
   

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 300 - € 450 p/m
Bedrijfsomschrijving

De ICT ServiceDesk is het single point of contact voor IT-gerelateerd advies en ondersteuning voor alle medewerkers van Enexis. De ICT ServiceDesk wil een uitstekende serviceprovider zijn en doet dat door klantgericht en de spin in het web te zijn tussen alle partijen. Daarnaast willen wij een lerende organisatie zijn door LEAN methodieken toe te passen, waardoor wij continu verbeteren. In dat kader willen wij ook gaan werken met Agile/KANBAN methodiek.
Onze speerpunten zijn het realiseren van een hoge klanttevredenheid en ongestoorde ICT dienstverlening, door de klant te helpen en te ontzorgen en eigenaarschap nemen.
De ServiceDesk is gelokaliseerd op de locaties in Zwolle (12 medewerkers) en Weert (5 medewerkers).
 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedesk Medewerker ICT in Zwolle Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zwolle