Vacature Informatiearchitect informatieanalist Zibs - Den Haag

Den Haag

Nictiz
 • Nictiz Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Informatiearchitect/Informatieanalist zibs 

Ben jij een ervaren informatiearchitect/informatieanalist die wil werken aan een beter informatiestelsel in de Nederlandse zorg? Is e-health en Zorg-ICT een bekend werkterrein voor jou? Dan heeft Nictiz een mooie functie. Wij zoeken een Informatiearchitect, die kan bijdragen aan en het adviseren over het gebruik en toepassen van Zorginformatiebouwstenen (zibs).
Zibs vormen de laatste jaren in toenemende mate de ‘bouwstenen’ om verbeteringen en optimalisaties van de informatievoorziening in de zorg te realiseren.
Houd je er van om in een vakgebied te werken dat volop in beweging is en waar jij zichtbaar kunt bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen? Solliciteer dan nu!

Functie inhoud
Als Informatiearchitect/informatieanalist zibs bij Nictiz word je lid van het zib-centrum, dat fungeert als expertise centrum voor de Zorginformatiebouwstenen (zibs).
Als Informatiearchitect zibs bij Nictiz draag je bij aan het tot stand komen van nieuwe zibs en het analyseren van en besluiten over wijzigingsvoorstellen op bestaande zibs. Daarbij heb je vooral een methodologische en architecturele insteek en breng je kennis in over internationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Clinical modelling’. Daarnaast ben je in staat om allerlei vragen te beantwoorden, die gebruikers van zibs, zoals leveranciers en ziekenhuizen, stellen over interpretatie en toepassing van zibs. In deze functie sla je bruggen tussen de technologie en de zorg. Je adviseert over en bent betrokken bij het toepassen van zibs in bijvoorbeeld informatiestandaarden. Je levert zo een bijdrage aan het toepassen van zibs bij informatiestandaarden en gegevensuitwisseling in de zorg dat op dit moment volop in de belangstelling staat.
 

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
Ben je enthousiast en een doorzetter die gestructureerd te werk gaat en prioriteiten weet te stellen? Ben je een teamspeler die houdt van schrijven, die denken en doen makkelijk combineert? En heb je affiniteit met zorg-ICT en e-health? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op de vacature van communicatieadviseur bij Nictiz als je aan de onderstaande functie-eisen voldoet:
 
 • een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting van medische informatiekunde, geneeskunde of technische bedrijfskunde;
 • uitstekend analytisch vermogen 
 • ervaring en kennis op het gebied van informatiearchitectuur en informatisering in de zorg en gezondheid; 
 • bij voorkeur ervaring en kennis op het gebied van het concept van zorginformatiebouwstenen

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Wij bieden
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals premievrij pensioen, eindejaarsuitkering, korting op ziektekostenverzekering;
 • Een jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget van 5% van je brutosalaris;
 • Een gedreven en enthousiast team, dat samenwerking en kwaliteit hoog in het vaandel heeft;
 • Een informele werksfeer in een ambitieuze kennisorganisatie van circa 65 hoogopgeleide professionals.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over Nictiz
Nictiz is de kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Nictiz ontwikkelt en beheert informatiestandaarden, waarin generieke bouwstenen zoals de zibs steeds meer gebruikt worden als basis. Deze standaarden zijn nodig om het uitwisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevensuitwisseling.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Fatiha Boumajjoun
06-11539421
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Analist in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag