Vacature Informatieanalist Medicatieoverdracht met affiniteit voor Zorg & ICT, Den Haag

Vacature Den Haag

Informatie Analist
Nictiz
 • Nictiz Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Informatieanalist Medicatieoverdracht
Wil jij medicatieveiligheid verbeteren en digitale gegevensuitwisseling in de zorg mogelijk maken? Zoek je een vakgebied dat volop in beweging is en waar jij kunt bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen? En wil je onze spil zijn tussen patiënten, zorgverleners en softwareleveranciers? Reageer dan snel! Wij zoeken jou: een initiatiefrijke en resultaatgerichte informatieanalist die bruggen slaat tussen Zorg en ICT en uitstekend informatie en processen kan analyseren.

Wat ga je doen?
Zorgverleners en patiënten hebben op dit moment geen goed inzicht in medicatie-informatie. Door onvolledige gegevensoverdracht lopen patiënten risico op schade door verkeerd medicatiegebruik en zijn zorgverleners onnodig veel tijd kwijt aan het maken van een medicatieoverzicht. Dit kan en moet beter! Daarom slaan alle zorgpartijen de handen ineen om voor alle patiënten en hun zorgverleners medicatiegegevens op elk gewenst moment beschikbaar te krijgen. En jij kan aan deze ontwikkeling bijdragen.

Als informatieanalist analyseer je de informatiebehoefte en informatiestromen van de patiënt en zorgverleners en vertaal je deze naar usecases en functionele specificaties. Hiervoor overleg je met zorgkoepels, zorgverleners en softwareleveranciers. Op basis hiervan maak of verbeter je informatiestandaarden. Daarnaast adviseer je de betrokken partijen over het gebruik van de informatiemodellen en softwareleveranciers bij de implementatie van informatiestandaarden. Je verzorgt trainingssessies, workshops en presentaties. Ook maak je functionele kwalificatiescripts voor het testen van software van leveranciers en beoordeel je deze software op het toepassen van de informatiestandaarden. Je werkt in het team van het programma Medicatieoverdracht.

lees meer

Functie-eisen Wat vragen wij?
Heb je WO-werk en denkniveau en relevante werkervaring op het gebied van zorg of informatiekunde? Houd je van het ontcijferen van complexe processen, verbanden en afhankelijkheden en kun je die schematisch in kaart brengen? Vind je het leuk om met koepelorganisaties in de zorg, zorgverleners en softwareleveranciers samen te werken en ben je niet bang om een presentatie of workshop te geven? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! We zoeken een junior en een senior informatieanalist.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving Nictiz is het kenniscentrum op het gebied van gegevensuitwisseling, informatiestandaarden en verbinding in de zorg. Nictiz doet onderzoek en duidt trends binnen de zorg-ICT voor landelijk beleid voor het ministerie van VWS, koepelorganisaties en het Informatieberaad Zorg. Ook ontwikkelt en beheert Nictiz informatiestandaarden. Deze standaarden zijn nodig om het uit-wisselen van informatie in de zorg mogelijk te maken. Daarbij adviseert Nictiz zorginstellingen en softwarespecialisten bij de implementatie van standaarden en optimalisatie van gegevens-uitwisseling.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 5.000 p/m

Een mooi, marktconform salaris.
Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
Parttime bespreekbaar.
Overige info Wat bieden wij?
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals premievrij pensioen
 • Eindejaarsuitkering
 • Korting op ziektekostenverzekering
 • Een jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget van 5% van het brutosalaris
 • Een jaarcontract voor 32–40 uur met uitzicht op vast dienstverband
 • Een gedreven en enthousiast team, vol ambitie
 • Een fijne werksfeer

Solliciteren?
Heb je vragen over deze functie neem dan contact op met Marja Verwoerd, telefoonnummer 070 317 3450. Graag ontvangen wij jouw motivatie en cv voor 28 oktober aanstaande.

Over Nictiz
Zorgverlening vindt steeds meer in een netwerk tussen patiënt, zorgverlener, collega's en organisaties die onderzoek doen en bijdragen aan kwaliteitsverbetering plaats. Toepassing van moderne ICT-technieken in de zorg, e-health, draagt bij aan de interactie tussen de partijen in zo'n netwerk. Nictiz is het expertisecentrum e-health en helpt op verschillende manieren deze verbindingen mogelijk te maken.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Annette Versteegh
0686828655
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag