user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature XML- en XSLT-specialist bij het Instituut voor de Nederlandse Taal

Data Specialist
Instituut voor de Nederlandse Taal
 • Instituut voor de Nederlandse Taal Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Kun jij lezen en schrijven met XML en XSLT? En heb je ook nog eens interesse voor taal? Dan heeft het INT dé functie voor jou, waarin je je kunt uitleven op gigabytes taaldata uit allerlei bronnen, zoals kranten, tijdschriften, het web, het parlement of social media.

Het is voor ons heel belangrijk dat al deze data wordt geconverteerd naar een uniform formaat, zodat taalwetenschappers het verder kunnen gebruiken voor allerlei onderzoek. Wij zoeken daarvoor per direct een ervaren XML/XSLT-specialist om ons team van 9 ontwikkelaars en computerlinguïsten te versterken.

Jouw werk
Jij analyseert verschillende tekstverzamelingen en converteert ze in overleg met je taalkundige collega’s naar het gewenste gestructureerde formaat.

XML, XPath, XSLT en XML Schema kennen voor jou geen geheimen, maar je schrikt ook niet als je een script in bijv. Python moet schrijven of aanpassen.

Je hebt verder ervaring of affiniteit met de verschillende technologieën waar onze tekstuele data doorheen stroomt: databases, zoeksystemen, webservices en webapplicaties.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Resultaatgericht, analytisch en secuur
 • Ervaring met XML, XSLT, XPath, XML Schema
 • Ervaring met het opschonen, converteren en structureren van data
 • Ervaring met tenminste 1 programmeertaal, bijvoorbeeld Python

Liefst ben je ook bekend met, of wil je je ontwikkelen in:
 • (aanspreken van) webservices
 • (SQL-)databases
 • Zoeksystemen zoals Solr of ElasticSearch
 • Java
 • RDF

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Het Instituut voor de Nederlandse Taal is dé plek voor iedereen die iets wil weten over het Nederlands door de eeuwen heen. We zijn een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie. We verzamelen de nieuwste Nederlandse woorden, actualiseren belangrijke naslagwerken zoals de Algemene Nederlandse Spraakkunst en maken vaktaal toegankelijk via terminologielijsten. Ook zijn we betrokken bij diverse nationale en internationale samenwerkingsverbanden.

Om al deze taken te ondersteunen, ontwikkelen we in-house maatwerksoftware. In het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan een online-vertaalwoordenboek en een applicatie waarmee taalkundigen zelf teksten kunnen uploaden om te doorzoeken en analyseren.

We zitten in de sfeervolle Leidse binnenstad, dichtbij het station. Er zijn collega’s van alle leeftijden, de sfeer is informeel en werktijden zijn flexibel. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende programmeertalen en tools.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.736 - € 4.339 p/m

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de Cao-Onderzoeksinstellingen. Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband. Het INT heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder veel vrije dagen, een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening.

lees meer

Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
Eventueel minder uren is bespreekbaar
Overige info Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij de heer Jan Niestadt, 071-527 2265.
Contactpersoon Mevr. F. Steurs
0715141648
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Leiden Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden