user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Kwartiermaker Modernisering ICT

IT Director
Maandag® Rotterdam
 • Maandag® Rotterdam
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract / Detachering
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Voor de Gemeente Westland zoek ik een kwartiermaker.
De gemeente Westland streeft er naar een moderne dienstverlener te zijn. Om dit mogelijk te maken biedt de gemeente, vanuit het cluster bedrijfsvoering, ICT ondersteuning aan de hele gemeentelijke organisatie en enkele externe klanten. Om de snelle ontwikkelingen in het ICT domein te kunnen volgen en integreren in de geboden ondersteuning, streeft de gemeente naar een moderne wendbare en adaptieve ICT organisatie.
Uit onderzoeken door externe partijen blijkt dat de gemeente primair is ingericht als ICT beheersorganisatie. Daarom heeft de gemeente Westland in het kader van de doorontwikkeling van haar ICT bedrijf een houtskoolschets opgesteld voor de vorming van een geoptimaliseerde change- en strategiefunctie voor de ICT van de gemeente Westland. De binnen de ICT organisatie in te richten change en strategie functie, heeft inzicht in klantbehoeften, interne en externe ontwikkelingen en combineert deze tot innovatieve projecten voor werkbare oplossingen.
Een houtskoolschets dient als een eerste verkenning naar een mogelijke opzet van een organisatie of onderdeel daarvan. De doorontwikkeling die op basis van deze houtskoolschets zal worden ingezet, voorziet in een uitbreiding van de huidige organisatie met een aantal hooggekwalificeerde medewerkers en aanpassing van enkele bestaande functies. In wisselende Focusteams geven zij invulling aan regie en kaderstelling ten behoeve van de wendbaarheid en adaptiviteit van de organisatie. Samen met de beheerorganisatie vormt de change organisatie straks de “one stop shop” voor ICT binnen de gemeente Westland. De houtskoolschets wordt op dit moment uitgewerkt in een Organisatie- en Formatierapport (O&F) dat leidend zal zijn voor de modernisering van de ICT organisatie. Om onze complexe veranderopgave in goede banen te leiden zoeken wij een kwartiermaker. De kwartiermaker heeft als opdracht om de change organisatie te realiseren.
Om van houtskoolschets naar organisatie te komen, zoek ik een ervaren verandermanager, die zijn sporen verdiend heeft in gemeentelijke (ICT-) organisatieontwikkeltrajecten. Een communicatief sterke kwartiermaker die structuur weet aan te brengen en de menselijke maat niet uit het oog verliest. Een stevige persoonlijkheid met daadkracht en doorzettingsvermogen die het oplossen van problemen als uitdaging ziet. Inspirerend, zichtbaar en benaderbaar voor medewerkers en klanten. Dat je daarbij flexibel bent mag een open deur heten.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Aantoonbare kennis van- en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met gemeentelijke ICT
 • Aantoonbare kennis van de moderne ontwikkelingen binnen de gemeentelijke Informatievoorziening, zoals blockchain, big en urban data, common ground, smart city, e.d. en toepasbaarheid voor gemeenten
 • Minimaal 3 jaar ervaring met (interim-)management, organisatieontwikkeling en aansturing van innovatie binnen een politiek-bestuurlijke context
 • Uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2019
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met verandermanagement in overheidsorganisaties, bij voorkeur in een gemeentelijke ICT veranderorganisatie (Change)
 • Aantoonbaar inzicht in het ontstaan en de consequenties van het gemeentelijke ICT landschap en de ontwikkelingen daarin, zowel lokaal als landelijk (en Europees)
 • In staat om vanuit klantperspectief processen in te richten die betrekking hebben op de hele ICT ondersteuningsketen

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg
Kwartiermaker Modernisering ICT
Score: 9.7
Stemmen: 37

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam