user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Operations engineer

in Amsterdam

Sportlink Services BV
 • Sportlink Services BV
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving In de functie van “Operations engineer" ben je samen met je teamgenoten verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en prestaties van de gehele Sportlink omgeving. Je werkt daarbij nauw samen met onze software ontwikkelaars en onze support afdeling. Consignatiediensten zijn onderdeel van de functie.
Het betreft een functie die we bij voorkeur fulltime invullen, maar minimaal voor 32 uur per week. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Er wordt steeds meer van onze omgeving gevraagd, er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en we werken met een relatief klein team. Werken aan de verdere automatisering van de operations is daarom een belangrijk onderdeel van deze functie. Nadat je op vlieghoogte bent gekomen, heb je veel autonomie én de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

Techniek
Het fundament van onze omgeving wordt gevormd door een web service laag, geïmplementeerd op basis van het Navajo framework. De web services rusten op een data laag, gevormd door Oracle, Mysql en Mongo databases. De omgeving wordt primair gehost op een dedicated omgeving en voor drukke momenten passen we cloud bursting toe. Naast de primaire applicatie servers zijn er diverse ondersteunende systemen zoals load balancers (Nginx), email infra, log stores (o.a. Elastic Search), monitoring en rapportage systemen (o.a. Kibana) en interne applicaties om zorg voor te dragen. Alle componenten draaien als Docker containers op Linux hosts en worden gemanaged via een configuration management systeem. Vrijwel alle onderdelen in onze infrastructuur zijn meervoudig uitgevoerd zodat we een zeer hoge beschikbaarheid kunnen garanderen. 

lees meer

Functie-eisen In aanvulling op een HBO werk/denk niveau heb je ruime kennis van en ervaring met:
 • Linux, RedHat of CentOS is een pré
 • Internet bouwstenen zoals IP, TCP/UDP, HTTP, SSL/TLS, DNS, SMTP, switches, routers, firewalls en load balancers;
  • Web/soa omgevingen, clustering/ha technieken;
 • Tools zoals tcpdump, strace, netfilter/iptables, iproute2, lvm en ssh;
  • Configuratie management systemen, Saltstack is een pré
 • Een of meerdere van de database systemen waaronder Oracle, Mysql, Postgresql of Mongodb, goede vaardigheid met SQL is een pré;
  • Imperatieve programmeertalen, Java of Go zijn een pré
 • Docker/linux container technieken
Verder kun je zelfstandig werken en ben je niet bang om beslissingen te nemen. Voor complexe problemen verzin je het liefst een simpele oplossing. Je kunt goed omgaan met veranderingen en voortdurend nieuwe kennis opdoen is voor jou de gewoonste zaak van de wereld.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Sportlink Services BV is een dynamische en groeiende serviceorganisatie ten dienste van de Nederlandse sportwereld. We zijn in korte tijd uitgegroeid tot dé online ICT-service-organisatie die zich bezighoudt met digitale voorzieningen van meer dan 10 grote sportbonden, ruim 8.000 sportverenigingen en 1.2 miljoen app gebruikers in Nederland. Sportlink heeft meer dan twee miljoen actieve sporters geregistreerd en staat op het punt om haar vleugels uit te slaan naar het buitenland. Dat doen we met zo’n 30 enthousiaste collega's vanuit een mooi kantoor in Amsterdam Noord, met uitzicht over het IJ.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg