Vacature JavaScript Developer Inflight Entertainment Software - Rotterdam

Rotterdam

Frontend Professionals
 • Frontend Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 24 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij een fullstack JavaScript developer en ben je op zoek naar een baan in de omgeving van Den Haag? Heb je affiniteit met luchtvaart en lijkt het je tof om te werken voor een bedrijf waar je in diverse lagen van code kunt programmeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als fullstack JavaScript developer kom je terecht in team van 5 techneuten, waarbij jij voornamelijk zult samenwerken met een andere fullstack JavaScripter. Samen zullen jullie diverse oplossingen creëren voor entertainment tijdens vluchten, waarbij het belangrijk is dat je op conceptueel gebied goed kunt nadenken. Jouw oplossingen worden namelijk door meer dan 100 miljoen mensenwereldwijd gebruikt!

De technische stack bestaat uit JavaScript en voornamelijk uit NodeJS en AWS. Ervaring met Java (Spring Boot),Groovy/Grails of een andere backend taal is daarnaast ook een grote pre. De focus zal echter komen te liggen bij JavaScript (Node) in combinatie met AWS. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van NoSQL (Couch DB), Git, Continuous Integration en Automatic Deployments.

Naast goede technische kennis zijn communicatieve skills nog belangrijker voor deze rol. Je werkt samen met collega’s met verschillende nationaliteiten die soms net even op een andere manier denken. Het is belangrijk dat jij daar veel uitdaging uit haalt en dat je daar flexibel in bent. Ook is het hebben van ervaring met het werken in een off-shore team een grote pre. Daarnaast heerst er een ware start-up cultuur, waarin het belangrijk is om een hands-on mentaliteit te hebben. Daarnaast heb je een ondernemende geest en vind je het leuk om met innovatieve ideeën te komen.

De enige regel met betrekking tot werktijden is dat je in ieder geval 3 dagen per week op kantoor bent. Verder mag je helemaal zelf weten hoe je je week invult. De flexibiliteit is namelijk ook terug te zien in de breedte van de inlooptijden. Je stemt samen met jouw team af hoe jullie deze tijden indelen. Wil je bijvoorbeeld na de files beginnen of een dagje in het weekend werken, dan kan dat!

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde hbo bèta studie (voorkeur voor Informatica of AI);
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als fullstack software engineer in een professionele omgeving;
 • Zeer goede kennis van JavaScript en Node. (kennis van Frontend frameworks is een pre);
 • Kennis van Java, Spring (Boot) Groovy/Grails is een grote pre;
 • Affiniteit met de luchtvaartis een grote pre;
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van diverse lagen binnen het programmeren, van firmware tot UI is een pre.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Overige info
 • Goed salaris dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen, inclusief vakantiegeld;
 • Een baan vanaf 24 uur per week (op kantoor);
 • Laptop van de zaak;
 • Goede reiskostendekking;
 • Opleidingsbudget;
 • Zeer flexibele werkgever;
 • Startend met een jaarcontract met uitzicht op vast.

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit bedrijf is in 2011 opgericht met als doel om media en informatie (Inflight Entertainment) in vliegtuigen te distribueren op verschillende devices. Eerst hielden ze zich vooral bezig met het vinden van een oplossing voor het onderling verbinden van de devices van het vliegtuigpersoneel. Nu houden ze zich bezig met het distribueren van media waarvan de passagiers gebruikmaken. Hierbij kun je denken aan de films, series, muziek en magazines die je tegenwoordig op iedere (lange) vlucht terugvindt. Inmiddels is dit bedrijf een marktleider op het gebied van on-board entertainment en de betalingssoftware voor on-board aankopen. Dit alles verloopt via hardware dat zelf een wifi-netwerk aan boord genereert, waarmee de devices gekoppeld worden. Naast in vliegtuigen worden deze oplossingen ook toegepast in treinen en bussen.

De afgelopen 2,5 jaar is de klantenkring explosief gegroeid tot meer dan 60 klanten wereldwijd. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal groeien. Ze houden zich namelijk continu bezig met innovatie, waardoor ze steeds nieuwe producten kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk willen ze middels slimme oplossingen ook internet mogelijk maken op iedere vlucht.

Het bedrijf bestaat momenteel uit 75 man waarvan 50 man vanuit India en andere internationale locaties (Sidney, Jakarta, Singapore, Tallin, Londen en Madrid) werkt. Vanuit het kantoor in Nederland worden alle innovaties gedaan en wordt de architectuur bepaald. Vervolgens wordt dit in India gebouwd. Als developer zul je voornamelijk samenwerken met je collega’s in Nederland. Je hebt daarom niet op dagelijkse basis contact met je collega’s in India. Vanuit een mooi kantoor in Den Haag bouw jij samen met je collega’s aan de moderne entertainment-en betalingssoftware voor vliegtuigen. Jij houdt je bezig met diverse lagen van de software, letterlijk vanaf de firmware tot en met de UI.

Binnen het kantoor in Nederland heerst er een prettige en laagdrempelige werksfeer. Je krijgt ontzettend veel vrijheid en daardoor ook veel verantwoordelijkheid. Je bepaalt wat dat betreft samen met je team wat er moet gebeuren. Je werkt in een multicultureel team dat bestaat uit zo’n 15 verschillende nationaliteiten. Het is daarom belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst in zowel spraak als geschrift.

Ben jij op zoek naar een baan in de omgeving van Den Haag waar je in diverse lagen van de code kunt programmeren? Ben jij een echte developer en heb je affiniteit met de luchtvaart? Dan zijn we op zoek naar jou!

lees meer

Contactpersoon Frontend Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures C Developer in Rotterdam
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam