Vacature Software engineer

Vacature Utrecht

Software Engineer
 • SRON Netherlands Institute for Space Research
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De Engineering Group (EG), met ruim 55 medewerkers, levert technologische innovatie en multidisciplinaire expertise aan de sensor research- en instrumentprojecten.

In de EG is ten behoeve van de ontwikkeling van space instrumentatie de volgende functie vacant
Software engineer (v/m)
vacature nr. 1551

De functie:
Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de instrumenten die op toekomstige satellieten komen, zodat collega's, wetenschappers in binnen- en buitenland, daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal en over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het meedenken met wetenschappers over allerlei prototypes voor toekomstige ruimtemissies, en uit het ontwerpen en schrijven van software voor die prototypes én daadwerkelijke ruimte-instrumenten. SRON heeft een generiek testplatform dat hiervoor steeds verbeterd moet worden. Het is mede jouw taak verbeteringen aan te brengen aan dit testplatform, maar ook om project specifieke software te schrijven die een instrument aanstuurt en uitleest. Je schrijft ook software om de uitgelezen gegevens te helpen analyseren.

Je komt in een leuk team van vier software engineers te werken. Met hen, maar zeker ook met de elektronici, mechanici en wetenschappers, maak je deel uit van twee of drie projectteams. Je werkt bijvoorbeeld aan de ESA Athena- én PLATO-missies tegelijkertijd. Hiertoe kan je zelf goed prioriteren en schakelen tussen de projecten waaraan je werkt.

Voor deze functie werk je graag met systemen in ontwikkeling, nieuwe hardware en meetsystemen. Je pakt direct een oscilloscoop of netwerk analyzer om een hardware-probleem op te lossen. Je hebt ook kennis van de gangbare protocollen (OSI stack, Ethernet, UDP, TCP) en snapt protocoldebuggers zoals WireShark of tcpdump. De software-ontwikkeling gebeurt op Linux met Python 3 en C++11. Met Qt maken we grafische gebruikersinterfaces, afgestemd op onze applicaties en natuurlijk op basis van de wensen van de gebruikers. Onze code staat in gitlab en met behulp van Jenkins worden er automatisch releases gemaakt.

lees meer

Functie-eisen We zoeken mensen met een HBO of universitaire opleiding informatica of elektronica die goed zijn in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Je bent natuurlijk bereid om af en toe te reizen naar andere instituten of bedrijven voor allerlei discussies en testcampagnes. Kennis en ervaring met digitale signaalverwerking is een bonus!

In het kort:
 • Software engineer voor Python 3, PyQt en C++11 op Linux
 • Affiniteit met hardware, ruimtevaart en wetenschap
 • Goede kennis en ervaring met allerlei communicatieprotocollen
 • Ervaring met testen en het bedienen van allerlei meetapparatuur of debuggers

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving SRON’s mission is to bring about breakthroughs in international space research

Therefore the institute develops pioneering technology and advanced space instruments, and uses them to pursue fundamental astrophysical research, Earth science and exoplanetary research. As national expertise institute SRON gives counsel to the Dutch government and coordinates - from a science standpoint - national contributions to international space missions. SRON stimulates the implementation of space science in our society.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.949 p/m

Inschaling vindt plaats binnen de cao Onderzoeksinstellingen op basis van opleiding en ervaring in schaal 9 (max. €3.949,-).
Overige info Aanbod:
Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar met de mogelijkheid van een vast contract. Standplaats is Utrecht, na de zomer van 2021 wordt de standplaats Leiden.

NWO kent o.a.:
 • Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenvoorziening;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 6 oktober 2019 gestuurd worden.

Acquisitie naar de vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Martin Grim
088-7775686
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht