user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Ervaren software design engineer voor Space instrumentatie

in Groningen

SRON Netherlands Institute for Space Research
  • SRON Netherlands Institute for Space Research
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Tijdelijk contract
  • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving De software design engineer werkt samen met elektronische ontwerpers en wetenschappers in een projectteam dat vanuit één van de wetenschappelijke divisies wordt geleid. Binnen deze projectteams wordt gewerkt aan opzet en implementatie van instrumenten en de benodigde infrastructuur voor het testen en karakteriseren ervan. De software design engineer zorgt voor het ontwikkelen, implementeren en verifiëren van software voor wetenschappelijke ruimte-instrumenten en van software voor testapparatuur. In het bijzonder gaat het om:
  • Software voor data acquisitie en real time assessment voor het online uitlezen, monitoren en visualiseren van instrumentgegevens en het automatisch en interactief commanderen van het instrument.
  • Software voor de functionele en performance analysis van de wetenschappelijke ruimte-instrumenten. Deze software analyseert en visualiseert de verzamelde sensor- en statusinformatie van het instrument.
  • Software voor het transformeren van de ruwe instrumentdata naar databases met data die geschikt zijn wetenschappelijk gebruik.

lees meer

Functie-eisen We verwachten van kandidaten dat zij een HBO/Universitaire opleiding informatica of elektronica gedaan hebben en dat zij ervaring hebben met werken in multidisciplinaire teams. Verder vragen wij minimaal 4 jaar werkervaring als software engineer. Ervaring met C/C++, Python, Linux en met (digitale) elektronica is een must, alsmede kennis en ervaring op het gebied van communicatieprotocollen.
Het strekt tot aanbeveling als kandidaten ervaring hebben op het gebied van o.a. AD/DA en digitale signaalbewerking, redundantieconcepten, opzetten van testen en testprocedures, algoritmes en databases. Affiniteit met hardware en fysica wordt zeer op prijs gesteld.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kandidaten goede communicatieve en contactuele eigenschappen hebben en zowel mondeling als schriftelijk het Nederlands en Engels goed beheersen. Daarnaast is voor deze functie zelfstandig en kwaliteitsbewust kunnen werken ook belangrijk. Tevens dient de kandidaat de bereidheid te hebben om voor korte periodes elders gestationeerd te zijn.

lees meer

Bedrijfsomschrijving SRON’s mission is to bring about breakthroughs in international space research

Therefore the institute develops pioneering technology and advanced space instruments, and uses them to pursue fundamental astrophysical research, Earth science and exoplanetary research. As national expertise institute SRON gives counsel to the Dutch government and coordinates - from a science standpoint - national contributions to international space missions. SRON stimulates the implementation of space science in our society.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.750 - € 3.780 p/m