line-chart user-circle inbox tachometer user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube pencil search-plus building-o icon-mouse-pointer quote-right quote-left angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock caret-left at map-marker search twitter linkedin facebook bold users share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up lightbulb-o star phone check-square-o clock-o arrow-up line-chart trash-o external-link arrow-down trophy pie-chart

Vacature Ervaren software design engineer voor Space instrumentatie

Vacature Groningen

SRON Netherlands Institute for Space Research
  • SRON Netherlands Institute for Space Research Bedrijfsprofiel
  • HBO / Universitair, 3 - 5 jaar ervaring
  • 32-40 uur per week
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De software design engineer werkt samen met elektronische ontwerpers en wetenschappers in een projectteam dat vanuit één van de wetenschappelijke divisies wordt geleid. Binnen deze projectteams wordt gewerkt aan opzet en implementatie van instrumenten en de benodigde infrastructuur voor het testen en karakteriseren ervan. De software design engineer zorgt voor het ontwikkelen, implementeren en verifiëren van software voor wetenschappelijke ruimte-instrumenten en van software voor testapparatuur. In het bijzonder gaat het om:
  • Software voor data acquisitie en real time assessment voor het online uitlezen, monitoren en visualiseren van instrumentgegevens en het automatisch en interactief commanderen van het instrument.
  • Software voor de functionele en performance analysis van de wetenschappelijke ruimte-instrumenten. Deze software analyseert en visualiseert de verzamelde sensor- en statusinformatie van het instrument.
  • Software voor het transformeren van de ruwe instrumentdata naar databases met data die geschikt zijn wetenschappelijk gebruik.
Functie-eisen We verwachten van kandidaten dat zij een HBO/Universitaire opleiding informatica of elektronica gedaan hebben en dat zij ervaring hebben met werken in multidisciplinaire teams. Verder vragen wij minimaal 4 jaar werkervaring als software engineer. Ervaring met C/C++, Python, Linux en met (digitale) elektronica is een must, alsmede kennis en ervaring op het gebied van communicatieprotocollen.
Het strekt tot aanbeveling als kandidaten ervaring hebben op het gebied van o.a. AD/DA en digitale signaalbewerking, redundantieconcepten, opzetten van testen en testprocedures, algoritmes en databases. Affiniteit met hardware en fysica wordt zeer op prijs gesteld.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kandidaten goede communicatieve en contactuele eigenschappen hebben en zowel mondeling als schriftelijk het Nederlands en Engels goed beheersen. Daarnaast is voor deze functie zelfstandig en kwaliteitsbewust kunnen werken ook belangrijk. Tevens dient de kandidaat de bereidheid te hebben om voor korte periodes elders gestationeerd te zijn.
Bedrijfsomschrijving SRON’s mission is to bring about breakthroughs in international space research

Therefore the institute develops pioneering technology and advanced space instruments, and uses them to pursue fundamental astrophysical research, Earth science and exoplanetary research. As national expertise institute SRON gives counsel to the Dutch government and coordinates - from a science standpoint - national contributions to international space missions. SRON stimulates the implementation of space science in our society.
Salarisinformatie Bruto € 2.750 - € 3.780 p/m

Overige info Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van software design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar, aanstelling voor 0,8 tot 1,0 FTE is in overleg mogelijk. Standplaats is Groningen, met een gemiddelde aanwezigheid in Utrecht van 1 dag per week. Inschaling vindt plaats in schaal 9 van de cao Onderzoeksinstellingen en bedraagt maximaal €3.780,- bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
NWO kent o.a.:
• Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
• Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
• 8% vakantiegeld;
• Een goede pensioenvoorziening;
• Ruime opleidingsmogelijkheden;
• Een gunstige ouderschapsverlofregeling.
Een praktijktest maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Inlichtingen en solliciteren:
Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl.
Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ing. R.H. Linde (Section Manager Engineering Groningen, tel. 06-14505668).
Sollicitaties kunt u tot uiterlijk 9 juni 2017, onder vermelding van vacaturenummer 1298 richten aan: via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
Bij gebleken gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw.
Contactpersoon Dhr. Ron Linde
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor C++ programmeur in regio Groningen
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. C++ programmeur