user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data Scientist bij het grootste hostingbedrijf van Nederland, Leiden

Data Scientist
TransIP
 • TransIP
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Data Scientist
Waardevolle inzichten genereren

TransIP is de grootste hostingprovider van de Benelux. Om deze positie verder te ontwikkelen, geef jij je collega’s het inzicht dat ze nodig hebben om de rest van de wereld te veroveren.

Wat je gaat doen

Bij ons staat constante verbetering centraal, zowel voor de producten als in de organisatie. Al onze beslissingen worden dan ook ondersteund met data; dankzij onze 275.000 klanten hebben we meer dan genoeg informatie om uit te putten. Op basis van deze data ga jij uitvoerig aan de slag met forecasting om zo te voorzien of nieuwe campagnes en initiatieven effect zullen hebben. Je bedenkt alle mogelijke scenario’s en zorgt ervoor dat wij de volgende stap zetten in onze data driven quest.
 • Samen met onze data-analist en -engineers voer je analyse projecten uit.
 • Je programmeert en configureert analytische algoritmes in R en Python.
 • Het jonge, maar ervaren team blinkt nog meer uit dankzij jouw begeleiding. 
TransIP is verdeeld in units en jij komt terecht bij Quality, Security and Analytics. Een multidisciplinair team dat andere units voorziet van de middelen en data om klanten op alle vlakken centraal te stellen.  Vanaf de eerste werkdag breng je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk door zelf ideeën en technologieën aan te dragen om onze werkwijze te perfectioneren. 

En jij bent

Een energieke en gedreven data-scientist die niet strak in het pak naar werk wil. Jij durft jezelf te zijn door je analytische eigenschappen in te zetten en te vertrouwen op je wiskundig inzicht. Tegelijkertijd ben je in staat om jouw bevindingen te vertalen in begrijpelijke taal. Daarbij weet je jouw eigen grenzen te bewaken, want iedereen in deze data-gedreven organisatie gaat je nodig hebben. Samen met jouw team neem je het initiatief en bent daarin net zo nauwkeurig als de cijfers die je kraakt. Tot slot hou je niet van autoritair leiderschap, maar transformeer je jouw teamgenoten liever tot outperformers door het juiste voorbeeld te geven.
 

lees meer

Functie-eisen
 • Werk- en denkniveau wo
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van R, Python, MatLab, SQL & Spark
 • Analytisch en wiskundig inzicht
 • Ervaring met het coachen en begeleiden van collega’s

lees meer

Bedrijfsomschrijving We bouwen alles waar we van dromen. Van een eigen datacentrum dat security, uptime en privacy garandeert tot aan een realtime bestelproces voor VPS. Innoveren zit in ons DNA. Zelfstandigheid is essentieel bij TransIP, maar je bent nooit alleen. Onderling halen we het beste uit elkaar en samen tillen we TransIP naar een hoger niveau. We hebben altijd plaats voor nieuwe avonturiers. Teamleden die vinden dat perfectie de standaard moet zijn. Of je nou werkt aan de nieuwste feature voor STACK of stoom afblaast tijdens een potje tafeltennis. De vrijheid om creativiteit en innovatie tot leven te brengen, dat is de basis van ons succes.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.800 - € 4.500 p/m
Data Scientist bij het grootste hostingbedrijf van Nederland, Leiden
Score: 9.9
Stemmen: 45

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden