Vacature Technisch applicatiebeheerder - Utrecht

Utrecht

Universiteit Utrecht
 • Universiteit Utrecht
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Technisch applicatiebeheerder (0,8 - 1,0 fte)

Functie
Modern wetenschappelijk onderzoek en onderwijs vraagt moderne IT-voorzieningen. De Universiteit Utrecht is hierin vooruitstrevend en komende jaren is er veel werk te verzetten om docenten en onderzoekers optimaal te faciliteren. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder die mee kan bouwen aan innovatieve voorzieningen. Vind jij het leuk om open source platformen te installeren en te beheren? Pak je graag nieuwe dingen aan? Dan hebben wij een werkomgeving voor jou met veel afwisseling, leuke collega’s en technische uitdagingen.

Jij bent het geweten van enkele softwareplatformen die wij aan onze docenten en onderzoekers ter beschikking stellen zoals om te beginnen Moodle, Cocalc en GITLab. Je functioneert op het snijvlak van technisch en functioneel applicatiebeheer. De applicatiebeheerder is de schakel tussen meerdere (beheer)afdelingen. Het beheer van de hardware en het operating system ligt bij onze infrastructuur afdeling, maar jij kan ze precies vertellen wat je nodig hebt. Je voelt je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze platformen. Dus zorg je ervoor dat de installaties robuust zijn, veranderingen zorgvuldig worden doorgevoerd en zoveel mogelijk beheerwerkzaamheden geautomatiseerd zijn. Deze systemen zullen de komende jaren een aanzienlijke ontwikkeling doormaken. Van jou wordt verwacht dat je daarin (pro)actief meedenkt. 

Verder zullen je taken zijn:
 • monitoren en beheren van de verschillende applicatie-omgevingen, gebouwd bovenop Linux, Apache/NGINX en PostgreSQL in een OpenStack omgeving;
 • voorbereiden en doorvoeren van upgrades;
 • de schaalbaarheid van de platformen bewaken en vergroten;
 • ondersteunen van de domeinarchitect bij complexe vraagstukken;
 • ondersteunen van software ontwikkelaars;
 • ontwikkelen van scripting om het beheer verregaand te automatiseren;
 • uitvoeren van toegangsbeheer.

lees meer

Functie-eisen Het belangrijkste is dat je enthousiast bent en in staat nieuwe technologieën snel op te pakken. Verder is het belangrijk dat je zorgvuldig en communicatief sterk bent met een klantgerichte houding, want door de open cultuur binnen de organisatie zal je vaak direct contact met collegae hebben. 

Wij zoeken de volgende kennis en ervaring:
 • minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding;
 • 2 jaar of meer ervaring als technisch applicatiebeheerder;
 • kennis van Linux, Apache/NGINX en een bijbehorende scripting taal;
 • kennis van PostgreSQL of vergelijkbare database;
 • extra kudos voor ervaring met: Ansible, GIT, Docker, php, Python, OpenStack, AWS, Azure, Moodle, Cocalc, API Webservices, OAuth.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. 

Onderzoek, onderwijs en valorisatie zijn de primaire processen binnen onze faculteiten. Deze processen worden ondersteund door universitaire diensten. De directie Information Technology Services (ITS) is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten maken gebruik van de diensten van ITS. De gebruiker staat altijd centraal. En ITS werkt nauw samen met de faculteiten. Het doel? Medewerkers en studenten zo goed mogelijk ondersteunen bij hun onderzoek en onderwijs. De directie ITS bestaat uit ongeveer 185 IT’ers en is opgedeeld in drie clusters: Applications, Infrastructure en Administration. 

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: Folkert-Jan de Groot (hoofd Research and Datamanagement Services), via [email protected] of 06 22 73 63 45. 

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
03/04/2020

lees meer

Contactpersoon Folkert-Jan de Groot
06 22 73 63 45
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Technisch Applicatiebeheerder in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht