Vacature Linux-specialist - Zoetermeer

in Zoetermeer

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Linux-specialist
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Functieomschrijving
Heb jij je ooit afgevraagd hoe we bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst omgaan met cloudontwikkelingen, containermanagement met Docker en Kubernetes of andere vormen van innovatieve technologie? Als jij ervaring hebt met netwerken en Linux-toepassingen, kun je het zelf komen ervaren. En meebouwen aan een veilig Nederland.

Wat ga je doen?
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst maakt net als veel andere organisaties graag gebruik van moderne technologie. Wij werken met diverse Linux-distributies, waaronder Red Hat, Debian en Ubuntu. We managen applicaties met Ansible en passen containeroplossingen toe, zoals Docker en Kubernetes.
Waarin we wél verschillen: bij ons vind je alles intern terug. Dat maakt jouw functie als Linux-specialist dus extra interessant. Je wordt verantwoordelijk voor het beheer van onze fysieke en virtuele IT-infrastructuur en de bigdataclusters. Continuïteit en beschikbaarheid staan voorop, dus je monitort de prestaties en analyseert problemen om deze vervolgens op te lossen. Daarnaast werk je samen met specialisten in de diverse agile-teams aan doorontwikkeling. Omdat je te maken hebt met staatsgeheime informatie, neem je bij alles wat je doet de juiste maatregelen om securityrisico’s af te dekken. Als jij je thuis voelt op het snel vernieuwende terrein van infrastructurele voorzieningen, de ontwikkelingen in jouw vakgebied op de voet volgt en je graag nieuwe ideeën implementeert, is dit voor jou een bijzondere kans!

Wat krijg je ervoor terug?
We vinden het belangrijk om inhoudelijk leidend te blijven in de snel veranderende wereld van de techniek. Daarom bieden wij veel mogelijkheden om ervaring op te doen met nieuwe technologieën, bijvoorbeeld door deel te nemen aan innovatieve projecten. Ook krijg je een behoorlijke mate van vrijheid en genoeg kansen om relevante opleidingen te volgen en om congressen en seminars te bezoeken. Zo blijf je zelf ook vooroplopen.

lees meer

Functie-eisen Je weet wat er komt kijken bij het beheer en de doorontwikkeling van complexe IT-infrastructuren, (denk aan omgevingen met minimaal honderd servers). Je hebt er plezier in om zelfstandig software aan te passen en te ontwikkelen, bijvoorbeeld met de opensource-programmeertaal Python. Naast een technische achtergrond kun je goed communiceren en samenwerken met collega’s met verschillende disciplines. Ook plannen en organiseren gaat je goed af. Daarnaast:
 • heb je hbo- of wo-niveau en een afgeronde technische opleiding;
 • beschik je over minimaal drie jaar werkervaring met Linux en verwante programmatuur;
 • heb je kennis van virtualisatie, open source, shell scripting en webtechnologie.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximaal salaris van € 4.905,85 per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 215,35 en loopt op tot maximaal € 654,05 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)

lees meer

Linux-specialist
Score: 9.3
Stemmen: 46

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zoetermeer