Vacature Servicemanager

Vacature Den Haag

Service Manager ICT
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Servicemanager
Nationaal Archief

Functieomschrijving
Een van de belangrijkste taken van het Nationaal Archief is het bewaren van (overheids)archieven. In de 137 kilometer aan papieren archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 1,2 petabyte aan digitale bestanden, wordt 1.000 jaar geschiedenis tastbaar. Jij bent bij ons als servicemanager verantwoordelijk voor een correcte levering van de informatievoorziening voor de primaire en ondersteunende processen van ons en onze samenwerkingspartners.

Je komt terecht bij de afdeling Infrastructuur en Services. Hier beheer je diverse configuratiemanagementdatabases. Als servicemanager ben je medeverantwoordelijk voor het serviceportfoliomanagement. En je monitort de afname en kwaliteit van de standaarddiensten van de verschillende ICT-leveranciers. Ook beheer je een deel van het ICT-dienstenportfolio van het Nationaal Archief.

Voor de uitbestede dienstverlening treed je op als intermediair tussen de interne en externe klanten en de externe ICT-leveranciers. Op tactisch en operationeel niveau draag je bij aan de balans tussen kosten en kwaliteit. Je brengt servicelevelagreements met klanten en underpinning-contracts met leveranciers tot stand. Daarnaast voer je periodiek overleg met de leveranciers over de procesoutputrapportages en rapporteer je over de performance van de leveranciers aan de contractmanager.

Verder draag je bij aan de inrichting en beschrijving van de interne werkprocessen voor het servicemanagement en de helpdeskdiensten. Bovendien treed je bij performanceproblemen op als escalatiekanaal. Voor de diensten stel je een dossier afspraken en procedures (DAP) op. Verder trek je samen met de andere servicemanagers de verdere implementatie van ITIL, ASL en BiSL binnen de organisatie. En tot slot treed je op als incident-, problem- en changemanager.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een opleiding in een ICT-richting afgerond.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een servicedelivery-rol, waarbij je klant- en resultaatgericht bent.
 • Je hebt kennis van en ervaring met ASL, ITIL en BiSL.
 • Je hebt het liefst ook ervaring met softwareontwikkeling en met projectmatig werken op basis van PRINCE2 of scrum.
 • Je kunt uitstekend communiceren en goed samenwerken.
 • Je kunt goed analyseren en bent in staat een goed advies uit te brengen.
 • Je bent flexibel en omgevingsbewust.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Overige info Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren, door te klikken op de solliciteerbutton.

lees meer

Contactpersoon afdeling HR/Werving & Selectie
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag