Vacature Adviseur Informatievoorziening

Data Consultant
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Adviseur Informatievoorziening
CIBG

Functieomschrijving
Het CIBG geeft inzicht in wie wie is, wie wat kan en wie wat mag bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We zorgen ervoor dat burgers, professionals en organisaties zo veel mogelijk zelfstandig onze data en informatie kunnen gebruiken. Als IV-adviseur polijst je onze dienstverlening, zodat we een soepele schakel zijn tussen de overheid en de samenleving.

Je voert de regie over de advisering op het gebied van tactisch informatiemanagement. Samen met het team van IV-adviseurs sla je een brug tussen de behoeften vanuit de organisatie en de vereisten vanuit het informatiemanagement en signaleer je gevoeligheden. Je adviseert mogelijke oplossingsrichtingen bij productoverstijgende ontwikkelingen. Daarbij kijk je met een frisse en inventieve blik naar vraagstukken en heb je oog voor verschillende belangen en perspectieven.

Verder ben je de verbindende schakel tussen de vraagkant (business) en aanbodkant (I-afdelingen). Als gesprekspartner voor de afdelingen kom je snel tot de kern van de vraag. Daarover maak je heldere en bondige rapportages en presentaties. Je stemt verwachtingen en behoeften op elkaar af, waarbij integraal werken en denken in toegevoegde waardes vereist is. Je denkt niet alleen aan het hier en nu, maar vooral toekomstgericht.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit en het gebruik van jouw portfolio van registers en/of knooppunten, het opstellen en onderhouden van het jaarplan en het monitoren van de realisatie hiervan. Ook lever je een essentiële bijdrage aan de professionalisering en positionering van de I-afdeling. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de capaciteitsplanning en functionele aansturing van een of meerdere teams van functioneel beheerders.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma in de richting van bedrijfskundige informatie.
 • Je hebt ervaring op het gebied van informatiemanagement en ICT en bent minimaal twee jaar werkzaam geweest in een soortgelijke adviesfunctie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met business-informatiemanagement.
 • Je bent gecertificeerd in BIM-foundation (BiSL) of bereid om die certificering binnen afzienbare tijd halen.
 • Je hebt kennis van requirementmanagement (IREB) en architectuur- (Togaf) en ontwikkelmethoden (agile, scrum).
 • Je bent organisatiesensitief, resultaat- en samenwerkingsgericht en je stuurt op prioriteiten.
 • Je hebt een proactieve houding en bent in staat om zowel mondeling als schriftelijk in een heldere en voor iedereen begrijpelijke taal te communiceren over je vakgebied.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: De functie is gewaardeerd op schaal 11 BBRA ‘84 (Bezoldigingsbesluit Burgerlijk Rijksambtenaren 1984), wat neerkomt op maximaal € 4809,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en de eindejaarsuitkering.
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 1 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

Adviseur Informatievoorziening
Score: 7.5
Stemmen: 33

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag