Vacature Informatiearchitect

in Den Haag

Informatie Architect
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Informatiearchitect
Nationaal Archief

Functieomschrijving
Wij zijn het Nationaal Archief. Bij ons vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Hier ontdek je hoe het recente en verre verleden ons dagelijks leven beïnvloeden. Een van onze belangrijkste taken is het bewaren van (overheids)archieven. Als informatiearchitect lever je bij ons een bijdrage aan het verder uitwerken van de enterprise-architectuur van het Nationaal Archief en de Regionaal Historische Centra.

Je houdt de (rijksbrede) ontwikkelingen op het gebied van architectuur bij en beoordeelt de inzetbaarheid daarvan bij het Nationaal Archief. Jouw bijdrage ligt vooral op het vlak van de informatiearchitectuur. Je bedenkt hoe applicaties moeten samenhangen, hoe informatie logisch en technisch uitgewisseld moet worden en hoe we van generieke bouwstenen gebruik kunnen maken. Je draagt deze architecturen uit, stelt projectstartarchitecturen op of toetst deze aan de enterprise-architectuur. Daarbij werk je nauw samen met de enterprise-architect(en) van het Nationaal Archief en de Regionaal Historische Centra (RHC’s).

Als informatiearchitect kom je terecht bij een grote ICT-afdeling die de nieuwe infrastructuur voor het digitaal archief permanent ontwikkelt. Er zijn drie ontwikkelteams die agile-werken. Dit geeft veel dynamiek, maar vraagt ook veel overzicht en aanpassingsvermogen van de architecten. Daarnaast zetten we in het Nationaal Archief volop in op moderne technieken, zoals Machine Learning, Elastic Search, International Image Interoperability Framework en Linked Open Data. Als informatiearchitect krijg je bij ons dus volop kansen om je technisch en inhoudelijk verder te ontwikkelen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde academische opleiding in een informatiekundige richting, of werk- en denkniveau op academisch niveau, verkregen door een specifieke opleiding.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent bekend met de modelleertaal ArchiMate en vaardig in het gebruik van deze taal.
 • Je hebt kennis van methodes en standaarden op het gebied van informatiearchitectuur zoals proces- en datamodellering en TOGAF, en ervaring in het toepassen ervan.
 • Je hebt ervaring met de combinatie van werken onder architectuur en agile-ontwikkeling (scrum).
 • Je bent analytisch zeer sterk en communicatief vaardig in woord en geschrift.
 • Je bent resultaatgericht en kunt een eigen visie ontwikkelen en overtuigend uitdragen op meerdere niveaus in de organisatie.
 • Je bent in staat om je snel te verdiepen in nieuwe materie.
 • Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van overheidsarchitecturen zoals NORA, MARIJ en GEMMA, en ook kennis van recordmanagement of archivering is een pre.
 • Je hebt het liefst kennis van rijksbrede generieke bouwstenen en Enterprise Architectuur Rijk.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 40

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Maar wij bieden méér. Bij een 36-urige werkweek krijg je bij ons, naast 144 wettelijke vakantie-uren, nog 21,6 bovenwettelijke vakantie-uren. Verder krijg je een mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer, een laptop en telefoon, en een pensioenregeling bij het ABP.

lees meer

Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
Je werkt 36 uur per week met flexibele werktijden. Ook 40 uur is mogelijk. Je begint ’s morgens tussen 07.00 en 09.00 uur en hebt de mogelijkheid om vier dagen van negen uur te werken.
Informatiearchitect
Score: 9.6
Stemmen: 13

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag