Vacature Business Intelligence Ontwikkelaar

in Utrecht

Business Intelligence Ontwikkelaar
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Business Intelligence Ontwikkelaar
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

Functieomschrijving
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: IGJ) is op zoek naar een Business Intelligence Ontwikkelaar (m/v) voor de afdeling Informatie en ICT voor 36 uur (fulltime) per week.

Functieomschrijving
Informatievoorziening speelt in het toezicht van de IGJ een belangrijke rol. Data is de grondstof voor het toezicht en steeds meer digitaal voorhanden. Daarnaast is de verzamelde data ook van essentieel belang voor de verantwoording van de organisatie en het verstrekken van informatie aan de burger. Toezicht wordt gebaseerd op wetten. Deze wetten zijn voortdurend aan verandering onderhevig en hebben daardoor impact op onze informatievoorziening.

De komende jaren vernieuwt de IGJ haar informatievoorziening. Een onderdeel daarvan is gericht op data. Het gaat daarbij o.a. om de volgende zaken: dataplatform, BI-tooling, virtualisatie, visualisatietechnieken.

Om deze vernieuwing te ondersteunen zijn wij binnen de afdeling Informatie en ICT op zoek naar versterking van ons Business Intelligence ontwikkelteam. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opleveren van informatie in de vorm van gebruiksvriendelijke rapportages, dashboards en analyse-omgevingen. Daarnaast beheert het team een datawarehouse voor risicosignalering, het IGJ dataplatform en visualisatie tool QlikSense.

De teamleden hebben zowel ontwikkel- als beheertaken. Binnen het team wordt gestuurd op brede inzet van de teamleden en niet op specialisatie van bijvoorbeeld één bepaalde tool of alleen reporting. Wel heeft ieder teamlid een aandachtsgebied waar hij/zij het aanspreekpunt voor is (bijvoorbeeld data-integratie of visualisatie). De ontwikkelaar waar we naar op zoek zijn heeft tenminste ervaring in BI of datawarehousing en is gemotiveerd om meerdere werkzaamheden in het team op te pakken.

Het team is klein en de lijntjes zijn kort. Dit betekent snel kunnen schakelen met collega’s en eindgebruikers. De opdrachten zijn gevarieerd en afwisselend zelfstandig dan wel samen met andere teamleden. In overleg behoort werken vanuit huis tot de mogelijkheden. Hiertoe krijgt iedere IGJ medewerker een laptop en telefoon.

lees meer

Functie-eisen Je bent een BI-professional die in staat is te werken in een complexe en snel veranderende data- en BI-omgeving. Je weet de veranderende vraag van de business goed te doorgronden en te vertalen naar de meeste effectieve en efficiënte BI-oplossing. Dit resulteert in de ontwikkeling en totstandkoming van een product dat aansluit bij de wensen van de eindgebruiker. Met het presenteren van rapportages en/of dashboards aan klanten heb je veel ervaring en dat gaat je goed af. Je bent een teamplayer die communicatief zowel met de BI-collega’s als met eindgebruikers goed kan schakelen. Je bent daarnaast pro actief bezig met jezelf te ontwikkelen op één of meerdere onderwerpen rondom BI.

Functie-eisen:
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding;
 • Je hebt aantoonbaar relevante en actuele kennis van datawarehousing en/of business intelligence;
 • Je hebt gedegen kennis van en ervaring met databases zoals Oracle en/of Sql server;
 • Je hebt kennis van SQL;
 • Je bent in staat een BI traject zelfstandig uit te voeren van data-analyse tot ontwerp en realisatie;
 • Je hebt plezier in het ‘stoeien’ met data, bent creatief en flexibel en hebt een hands-on-mentaliteit;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met visualisatie-tooling, bij voorkeur QlikSense of OBIEE en/of data integratie, bij voorkeur Pentaho DI;
 • Je bent actief in het bijhouden van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied van BI;
 • Kennis van datavirtualisatie tooling is een pre.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Competenties
Analyseren, creativiteit, netwerken, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, plannen en organiseren.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Deze functie is gewaardeerd op schaal 11 van het BBRA (maximaal € 4.905,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en een 13e maand).
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

lees meer

Business Intelligence Ontwikkelaar
Score: 8.7
Stemmen: 35

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht