Vacature Cobol tester - Apeldoorn

in Apeldoorn

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Cobol tester
Belastingdienst

Functieomschrijving
"Geweldig dat ik kan bijdragen aan de huidige ICT-besturing van de Belastingdienst van de toekomst! Als COBOL-tester krijg ik de ruimte om bezig te zijn met innovatieve ontwikkelingen en werk ik nauw samen in een klein team. Ik blijf leren en dat geeft veel energie en voldoening." Lex Willemsen - COBOL-tester bij de Belastingdienst/IV toezicht en opsporing.

Bij de Belastingdienst ontwikkelen we applicaties die direct van zeer grote invloed zijn op de Nederlandse samenleving. Met ongeveer 250 Java-developers in bijna 100 multidisciplinaire scrumteams werken we aan uiteenlopende projecten. Van een nieuwe functionaliteit op de website tot een toonaangevende innovatie zoals de online aangifte-applicatie waarmee we miljoenen mensen bereiken. Voor deze geavanceerde applicatie wonnen we zelfs de Computable Award voor beste ICT-project binnen de overheid. Ook werken we voor de Douane en de FIOD. Het gaat erom dat de belangrijke applicaties die we ontwikkelen continu op-en-top blijven functioneren. Daarom werken we in een agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op proven technology.

Voor de afdeling toezicht zijn we op zoek naar een medior COBOL-tester die zich snel en zelfstandig inwerkt in een nieuwe omgeving, en het vermogen bezit om intensief samen te werken met collega's van het scrumteam. De resultaatverantwoordelijkheid draag je uiteraard samen, daarom heb je een verantwoordelijke en consciëntieuze persoonlijkheid.

Binnen de afdeling toezicht werken we aan het realiseren van een digitaal klantbeeld. Daarbij worden op het mainframe gegevens uit bronnen ontsloten die we presenteren in een Java-web-frontend. We ontwikkelen en onderhouden hiervoor meerdere applicaties die worden ingezet in het toezichtproces van de Belastingdienst. Dit wordt gebruikt door ongeveer tienduizend medewerkers. Jij gaat primair aan de slag met het ontwikkelen en beheren van het ontsluitingsproces. Samen met je collega's maak je deel uit van een scrumteam waarin naast mainframe- ook Java Web-expertise is opgenomen. In sprints van twee weken levert het team telkens een shippable product op dat ook werkelijk in productie wordt genomen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Lex? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met op met ons!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma of beschikt over aantoonbaar hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het opstellen en uitvoeren van testen in een mainframe COBOL-omgeving.
 • Je hebt actuele kennis van testmanagement, TMAP en TMAP Next Foundation.
 • Je hebt recente werkervaring in een testorganisatie en een testuitvoering.
 • Je hebt kennis van testen met behulp van TWS.
 • Je hebt kennis van herstart met behulp van ARCTL, JCL, DB2 en SQL.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?
 • Klantgerichtheid
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Zelfontwikkeling
 • Resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt oog voor resultaat en bent een gedreven professional die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Jouw werk bij de Belastingdienst is ontzettend divers. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen die we continu blijven aanscherpen. Gelukkig verleg jij graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Want jij bent iemand die pas aan de slag gaat als de opdracht volledig duidelijk is. En je bent assertief en proactief genoeg om vragen te stellen, om verder te kijken dan de opdracht én om continu naar verbeteringen te zoeken. Ten slotte kun je ook goed samenwerken en voel je je thuis in de professionele en tegelijk informele werksfeer binnen de scrumteams.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

lees meer

Cobol tester
Score: 8.4
Stemmen: 28

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn