user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Backend-developer

Back-end (Web)Developer
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Backend-developer
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Functieomschrijving
Ben jij een slimme en innovatieve backend-developer? Wil jij big data omzetten in waardevolle gegevens, zodat onze inlichtingencollega’s voor hun onderzoeken beschikken over goede informatie? Hiermee lever je een bijdrage aan onderzoeken die ertoe doen en bijdragen aan een veiliger Nederland.

Wat ga je doen?
Je gaat werken met de nieuwste technieken voor het verzamelen van data in uiteenlopende formats. Deze gegevens maken we gereed voor onderzoek met behulp van verschillende applicaties. Er komen doorlopend mogelijkheden bij, denk bijvoorbeeld aan de interceptie van glasvezel.

Dat vraagt steeds meer van onze deskundigheid, maar ook van onze compliance. Als backend-developer en bigdata-engineer werk je daardoor op de grens van wat kan en wat mag. Natuurlijk wel binnen de grenzen van de wet. Met behulp van state-of-the-arttechnologieën analyseer je datastromen en zorg je dat nieuwe gegevens worden ingebed in ons data lake. Je verwijdert wat we niet kunnen gebruiken.

Samen met de inlichtingenteams en je directe collega’s – van cryptologen en digitaal forensisch specialisten tot datascientists en hackers – werk je aan bijzondere onderzoeken. Een buitengewone functie, waarbij je jouw kennis en creativiteit op een unieke manier kunt gebruiken en heel veel kunt leren.

Wat krijg je terug?
Je doet niet alleen interessant en belangrijk werk, maar je krijgt ook ruimte om te experimenteren. Heb je een nieuwe library ontdekt of een idee voor aanpassing van onze netwerkstructuur? Overtuig je collega’s en ga aan de slag. De opleidings- en ontwikkelmogelijkheden zijn bij ons meer dan uitstekend en we stimuleren je om daar optimaal gebruik van te maken. Goed voor jouw ontwikkeling, maar ook goed voor de veiligheid van Nederland.

Is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Solliciteer op de functie van backend-developer of neem contact op. Dan vertellen we je nog veel meer.

lees meer

Functie-eisen Je beschikt over de juiste combinatie van verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichtheid om de mogelijkheden die er zijn doelgericht en binnen de grenzen van de wet te benutten. Je hebt een eigen visie, maar staat ook open voor ideeën en werkt graag samen aan innovaties.

Daarnaast:
 • heb je een afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau, bijvoorbeeld op het gebied van informatica.
 • ben je bekend met talen als Java, Python of Scala en met systemen zoals Git en Linux.
 • heb je bij voorkeur ervaring met Hadoop, Spark, Hive of Spring Boot.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 5.450 p/m

Salarisniveau: schaal 11 en schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximaal salaris van € 4.809,66 per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 211,12 en loopt op tot maximaal € 641,23 bruto per maand bij een volledige werkweek.

Het salaris is gebaseerd op schaal 12 met een maximaal salaris van € 5.450,88 bruto per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 215,57 en loopt op tot maximaal € 646,21 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36
Veiligheidsniveau: Een veiligheidsonderzoek op niveau A maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

Backend-developer
Score: 7.0
Stemmen: 32

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zoetermeer