user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Netwerkbeheerder security

Netwerkbeheerder
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Netwerkbeheerder security
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Functieomschrijving
Bij het Openbaar Ministerie werken we met uiterst geheime informatie. Daarom stellen we hoge eisen aan continuïteit, beveiliging en effectiviteit van onze IT-omgevingen. Hierin speel jij als netwerkbeheerder security een belangrijke rol. Jij draagt met jouw expertise bij aan een toekomstbestendige IT-infrastructuur van Openbaar Ministerie-applicaties. Zo werk je mee aan een veilig en rechtvaardig Nederland.

Jij gaat aan de slag bij team Hoog Gerubriceerd. Je bewaakt, installeert en past de centrale IT-infrastructuur aan in het datacentrum. Hierbij is beveiliging en integriteit van de infrastructuur van het hoogste belang. Ook bewaak, beheer en optimaliseer je de centrale netwerkinfrastructuur met beveiligde koppelingen naar ketenpartners.

Als netwerkbeheerder security draag je actief bij aan het continu verder verbeteren en beveiligen van de omgevingen. Je ziet het nut van IT-procedures en documentatie en onderzoekt incidenten en knelpunten die gemeld worden, lost deze op en doet verbetervoorstellen. In projectvorm werk je aan nieuwbouw, verbeteringen en nieuwe klantwensen.

In samenwerking met de collega’s van systeembeheer, netwerkbeheer en applicatie- en databasebeheer zoek je naar oplossingen voor complexe vraagstukken. Hierbij bewaak je de geldende standaarden, beveiligingsprotocollen en andere afspraken. Tot slot deel je jouw kennis en expertise met verschillende project- en werkgroepen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en bent CCNA-gecertificeerd of hoger.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in networking.
 • Je hebt aantoonbare kennis van LAN- en WAN-infrastructuren en de beveiliging daarvan, met name op het gebied van datacenter-networking.
 • Je hebt kennis van ITIL en bij voorkeur ook van Linux.
 • Je hebt kennis van de grote merken firewalls en switches en je kent de netwerkprotocollen BGP, IPsec, SSL/TLS, VLANs en AAA.
 • Je hebt kennis van CA’s en HSM binnen een KPI-omgeving en van infrastructuurbeveiliging waaronder IDS, IPS, SIEM en 2FA.
 • Je hebt kennis van virtualisatie (Cisco UCS en vSphere), monitoring (PRTG) en OS (Red Hat en CentOS).
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht.
 • Je bent analytisch sterk, creatief, kunt goed zelfstandig en in teamverband werken en je bent goed in plannen en organiseren.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.631 - € 4.229 p/m

Salarisniveau: schaal 10
Salarisomschrijving: Afhankelijk van opleiding, werkervaring en kennis, geschiedt de inschaling in schaal 10 BBRA 1984 (minimaal € 2.631,28 en maximaal € 4.229,30 bruto bij een 36-urige werkweek).
Maandsalaris: Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
 • Een veiligheidsonderzoek (niveau A) maakt deel uit van de selectieprocedure. Hiervoor is het van belang dat je de Nederlandse nationaliteit hebt.
 • Het gaat om een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van maximaal twee jaar van toepassing is.

Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren, door te klikken op de solliciteer button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Afdeling HR
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht